Cantó urgeix a convocar ja l'executiva de Ciutadans per a definir la seua postura

Reitera que els pactes amb el PP a Benicàssim i en la Diputació i Ajuntament d'Alacant "no corren perill".

Toni Cantó, Ciutadans
Toni Cantó, coordinador autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, aquest divendres / Europa Press

El coordinador autonòmic de Ciutadans a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, ha urgit aquest divendres a convocar l'executiva del partit per a definir la seua postura per la moció de censura a Múrcia. "Ja està tardant", ha dit. Cantó s'ha manifestat així davant els mitjans a Castelló després de mantindre una reunió amb la presidenta d'Artistes Gaiaters, Vanessa Pérez, i membres de la Gestora de Gaiates de Castelló.

"El que crec que he de fer és expressar-me en primer lloc en l'executiva del partit, perquè el que toca és parlar allí en primer lloc i escoltar, i quan acabe l'executiva ho compartiré amb tots", ha subratllat.

Quant a la situació a la Comunitat Valenciana, Toni Cantó ha indicat que el pacte que té Ciutadans amb el PP a l'Ajuntament de Benicàssim "no corre cap perill, com no corren perill els pactes en la Diputació o en l'Ajuntament d'Alacant". "Tenim totes les raons per a estar satisfets d'uns pactes que han funcionat bé i crec que seria irresponsable, i més en un moment com aquest de pandèmia, trencar aquests acords", ha afegit.

Primàries a Castelló

Sobre el procés de primàries en l'agrupació de Ciutadans de Castelló, amb dues llistes i impugnacions, Cantó ha apuntat que el que hi ha és "democràcia interna i llistes de persones que es presenten perquè creuen que tenen un projecte millor". "Entenc que des de fora es veja de manera rara, però nosaltres ho vivim amb molta normalitat, perquè aquesta és la vida d'un partit que és democràtic internament i cal acceptar-ho i portar-ho amb molta naturalitat", ha destacat.

Ciutadans, clau a l'Ajuntament de la capital de la Plana

Respecte a la possibilitat que Ciutadans a l'Ajuntament de Castelló poguera fer costat al PSPV si es trencara l'Acord de Fadrell, Toni Cantó ha manifestat que el portaveu de Cs en el consistori, Alejandro Marín-Buck, i ell tenen alguna cosa en comú, i és que són a vegades "excessivament optimistes amb el PSOE en la Comunitat Valenciana", que, "històricament, en comptes de pactar amb nosaltres i centrar-se, prefereix, per desgràcia per als valencians, governar i pactar amb Podem, amb Compromís i amb tot aquest tipus de grups polítics".

Pel que fa a una enquesta que dona la clau a Cs a l'Ajuntament de Castelló perquè puga governar el PSOE o el PP, Cantó ha indicat que això mostra que "han fet una gran faena", però ha evitat opinar sobre el que podria passar segons el que diga una enquesta.

També et pot interessar

stats