El Consell de Ministres aprova ajudes per a pal·liar la sequera al camp i evitar el repunt dels aliments

Després d’un any patint l’increment dels costos de les matèries primeres i els carburants, el sector agrari s’ha vist fortament colpejat per la sequera

La sequera afecta l'agricultura i ramaderia valenciana
La sequera afecta l'agricultura i ramaderia valenciana / À Punt NTC

El govern atorgarà ajudes directes als agricultors afectats per l'actual sequera, dins del paquet que té previst aprovar el Consell de Ministres en una reunió extraordinària que tindrà lloc aquest dijous. El nou paquet de mesures per a lluitar contra la sequera contindrà ajudes directes per al sector agrari. I és que, després d’un any patint l’increment dels costos de les matèries primeres i els carburants, el sector s’ha vist fortament colpejat per la sequera, ja que la manca de precipitacions està assecant els camps i obligant-los a demanar regs de socors.

Amb tot, aquest increment de despeses es fa molt difícil, no solament mantindre els preus, sinó aconseguir que els seus negocis siguen rendibles. Per això, fa unes setmanes el govern va convocar la taula de la sequera amb l’objectiu d’analitzar la incidència de la sequera en tot el país i intercanviar la informació amb els sectors afectats. En la trobada el camp va reclamar passar a l’acció davant de la situació de manca d’aigua. 

Com a resposta, fa només un parell de setmanes el Ministeri d’Hisenda va publicar una orde en el BOE amb què rebaixa un 25% l’IRPF a 800.000 llauradors i ramaders, que també estan patint greument les conseqüències de la manca de precipitacions, per a compensar-los les pèrdues que estan patint. Ara llança un nou paquet de mesures amb el mateix objectiu per a evitar que el preu dels aliments bàsics continue pujant.

Unes accions que seran detallades en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per part de la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera; i el titular d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas.

També et pot interessar

stats