L’Ajuntament de Culla repartirà l’aigua de la piscina per a pal·liar els efectes de la sequera

Se’n beneficiaran al voltant de quinze llauradors i ramaders que podran regar els cultius i donar beure el ramat

culla reparteix aigua de la piscina per al reg
La piscina de Culla abastirà els ramaders i agricultors del terme municipal / À Punt NTC

L'Ajuntament de Culla (Alt Maestrat) comença a repartir aquest dilluns l'aigua de la piscina municipal, entre el veïnat, per a reg de finques agrícoles i omplir basses. Han de buidar-la per a fer tasques de manteniment i no volen malbaratar l'aigua en plena sequera. Aquesta mesura que consisteix a reutilitzar l’aigua de les piscines s’està convertint cada vegada en una pràctica més habitual en molts pobles a causa de la sequera.

A Culla, els 400.000 litres de la piscina municipal beneficiaran al voltant de quinze llauradors i ramaders que podran recollir aigua per a regar carrasques tofoneres o ametlers que són els cultius més típics o també per a les bases repartides pel terme municipal per a donar beure al ramat i també a la fauna silvestre.

Aquesta aigua no té pràcticament clor i no és la primera vegada que l’Ajuntament de Culla, quan fa el manteniment anual, en compte d’abocar l’aigua al barranc, la reparteix entre el veïnat. Una mesura que podrà en certa manera pal·liar la falta de pluges.

També et pot interessar

stats