Hisenda rebaixa un 25% l'IRPF a 800.000 llauradors i ramaders per a compensar les pèrdues per la sequera

Els agricultors d’oliva, ametla o fruita d’estiu, a més dels apicultors que tributen per mòduls tindran una reducció de fins al 50%

La sequera afecta als terrenys de la Comunitat Valenciana
La sequera s'esta convertint en una amenaça per al llauradors d'algunes zones del nostre territori / À Punt NTC

El Ministeri d'Hisenda ha publicat aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) l’orde que contempla una reducció general del rendiment net del 25% en l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) que beneficiarà 800.000 agricultors i ramaders que tributen pel sistema de mòduls.

Amb aquesta publicació, es materialitza la proposta del Ministeri d'Agricultura de minoració d'aquests índexs i té en compte la incidència de la sequera i altres circumstàncies excepcionals que han minvat la rendibilitat de moltes explotacions agrícoles i ramaderes durant l’any passat.

Entre aquestes situacions extraordinàries, el govern ha tingut en consideració, per exemple, la guerra a Ucraïna, que va causar un encariment dels costos de producció en el guano o en el pinso de la ramaderia.

A més de la rebaixa general del 25% per a tots els agricultors i ramaders, determinats sectors que es troben en una situació més vulnerable es beneficiaran de reduccions específiques.

És el cas dels llauradors que cultiven olives, ametles o dels apicultors, que tindran una reducció del 50%. La rebaixa serà del 30% per a cereals, oleaginoses i lleguminoses, castanyes, bresquilles, nectarines, albercocs i els altres sectors ramaders.

El govern espanyol ha defensat que el conjunt de les reduccions contemplades en aquesta ordre suposa una rebaixa de la base imposable de 1.807 milions d'euros i és la rebaixa de major abast de l'última dècada.

Abaratiment del gasoil agrícola

D’altra banda, aquesta ordre permet que els declarants en estimació objectiva agrària de l'IRPF puguen minorar el rendiment net previ un 35% per adquisició de gasoil agrícola, i un 15% per la compra de fertilitzants.

També et pot interessar

stats