El Ministeri d'Agricultura convoca la mesa de la sequera davant l'alerta hídrica a Espanya

La cita serà el 19 d'abril i reunirà associacions agràries, comunitats de regants i comunitats autònomes

Les pujes amenacen amb una sequera prolongada els cultius de la Comunitat Valenciana
L'absència de pluges amenaça els cultius de la Comunitat Valenciana amb una sequera prolongada

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha convocat per al pròxim 19 d'abril una reunió de la mesa de la sequera per a avaluar la situació actual del camp i els danys que han provocat la manca de precipitacions. La cita, coneguda aquest dimecres, estarà presidida pel sotssecretari Ernesto Abati, amb assistència de les organitzacions professionals agràries, cooperatives agroalimentàries i comunitats de regants, a més de representants dels ministeris d'Agricultura i de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, així com les comunitats autònomes.

El passat 30 de març es va reunir aquest fòrum però a escala tècnica, amb personal de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la Direcció General de l'Aigua, de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient, així com del Ministeri d'Agricultura mateix. L'objectiu de la trobada següent serà analitzar la incidència de la sequera en tot el país, així com donar seguiment a aquesta última cita de caràcter tècnic i intercanviar la informació amb els sectors afectats.

En un comunicat, el departament encapçalat per Luis Planas assenyala que es pretén "continuar amb el seguiment de la situació de sequera que es travessa des de l'any passat i analitzar l'evolució climàtica, la incidència en cultius i bestiar, a més d'analitzar l'estat de les reserves d'aigua en els embassaments, així com servir de fòrum de trobada de tots els actors implicats i analitzar les propostes d'actuació".

El delicat escenari hídric que travessa l'estat ha encés les alarmes de les autoritats. Les reserves d'aigua dels embassaments estan ja setze punts per davall de la mitjana de l'última dècada i se situen en un 51% de la capacitat total, quan l'habitual seria que estigueren al 67%. Per conques, la pitjor situació està en la del Guadalquivir, que està al 25%. A la Comunitat Valenciana la situació és un poc menys greu perquè la primavera passada va ser la més plujosa de la història. Els embassaments ací estan al 57% de capacitat, però el percentatge és quasi set punts menor del registrat ara fa un any. 

També et pot interessar

stats