Compte enrere perquè el govern espanyol complisca les promeses d'enguany

La reforma laboral i la baixada del preu de la factura de la llum són les que tenen una dada de venciment més pròxima

q assignatures govern

Quan falten només tres setmanes per a acabar l'any, el govern espanyol encara té pendents algunes de les promeses que ha fet per a enguany. Entre elles, destaca l'aprovació de la nova reforma laboral o aconseguir que la factura de la llum siga semblant a la del 2018. La data límit és el 31 de desembre.

La contrareforma laboral, a més de ser un compromís del govern de coalició, és una exigència de la Unió Europea. Brussel·les condiciona l'arribada de les ajudes milionàries a complir una sèrie de reformes.

Tot i que les negociacions no passen pel millor moment, l'executiu confia que podrà fer-ho. Com que la UE prefereix un acord que tinga el vistiplau dels agents socials, estaria disposada a donar més temps al govern per a assolir-ho.

La baixada del preu de la factura de la llum és l'altra qüestió a què Pedro Sánchez s'ha compromés personalment i repetidament en els darrers mesos. Davant l'escalada imparable de la llum, però, les associacions de persones consumidores com Facua dubten de la promesa de l'executiu espanyol.

També caldrà quadrar les xifres i els arguments per a complir la promesa de la pujada del salari mínim. En aquesta qüestió, de moment i amb l'increment acordat amb els sindicats al setembre, el govern espanyol té més marge d'actuació.

El temps també corre en el cas del finançament autonòmic. Presentat l'esquelet, el temps dirà si la reforma pren cos abans que acabe la legislatura.

També et pot interessar

stats