El Consell de Ministres té previst aprovar la pujada del salari mínim fins als 965 euros

Aquesta mesura, pactada amb els sindicats CCOO i la UGT, però sense l'acord de la patronal, beneficia 1,5 milions de treballadors

La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz
La vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz / Efe

El Consell de Ministres d'aquest dimarts aprovarà la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) en 15 euros mensuals, acordada amb CCOO i la UGT, de la qual s'ha desmarcat la patronal. L'acord el van anunciar el 16 de setembre i deixa el SMI en 965 euros al mes en 14 pagues. La pujada té efectes des de l'1 de setembre d'enguany.

La mesura afecta directament 1,5 milions de treballadrs, segons ha detallat la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz. "Amb aquesta pujada el que fem és seguir la senda perquè en 2023 puguem comptar amb un SMI del 60% del salari mitjà, com fixa la Carta Social Europea", va destacar aquest dilluns el president del govern, Pedro Sánchez, durant unes jornades sobre el futur del treball al Centre Botín de Santander.

El Ministeri de Treball va convocar els agents socials el dia 1 de setembre per a parlar de l'eventual pujada del salari mínim interprofessional (SMI) per a 2021, que el govern va deixar en suspens a l'espera que es consolidara la recuperació econòmica. De l'acord, finalment, s'han desmarcat les patronals CEOE i Cepyme, que no consideren que siga el moment d'elevar aquest indicador perquè podria perjudicar el creixement de l'economia espanyola i de la creació de llocs de treball.

També et pot interessar

stats