La nova proposta de finançament, a debat: Consell, grups polítics i veus expertes analitzen el model

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, reuneix la comissió mixta Consell-Corts

Reunió de la Comissió Mixta sobre el finançament autonòmic, aquest dilluns
Reunió de la Comissió Mixta sobre el finançament autonòmic en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, es reuneix aquest divendres amb la comissió mixta Consell-Corts i el Comité de Persones Expertes per a analitzar la proposta de criteri de repartiment del nou model de finançament que ha plantejat el Ministeri d'Hisenda. En aquesta comissió estan representats els grups polítics a les Corts, així com la Generalitat i el grup de veus expertes que assessora el Consell.

El Botànic busca el consens amb la resta de partits per a perfilar la contraproposta valenciana al model de finançament autonòmic. Ho fa enmig del debat entre especialistes. Alguns, com la fundació Fedea, parlen de pèrdua de recursos per a la Comunitat Valenciana. L’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques no comparteix aquesta opinió i el Consell insisteix que en cap cas tindrem un finançament pitjor que l'actual. L'IVIE sosté que es prompte per a parlar de pèrdua de finançament.

En la mateixa línia, el cap del Consell, Ximo Puig assenyala que Fedea només calcula una variable de les moltes possibles. Assumeix que el sistema final no serà perfecte, però en cap cas, assegura, perdrem diners.

"Garantisc que el resultat final serà molt millor, segur, per a la Comunitat Valenciana ["claríssimament", ha arribat a dir]. Una altra cosa és quan i en quines condicions es produirà l'acord", ha explicat Puig, que ha apel·lat als informes de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) com la base estadística que s'ha de tindre en compte per a estimar el nou repartiment de fons.

També et pot interessar

stats