Yolanda Díaz: "Derogarem la reforma laboral malgrat totes les resistències"

Després de la crisi oberta entre els socis del govern central, Adriana Lastra també ha assegurat aquest dissabte que l'executiu tombarà la reforma del PP i "ho farà el PSOE"

Yolanda Díaz en el 12é Congrés Federal de Comissions Obreres
Yolanda Díaz en el 12é Congrés Federal de Comissions Obreres / Mariscal | EFE
23 d'octubre 2021 - 12:44

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha llançat aquest dissabte un missatge clar sobre la derogació de la reforma laboral del PP, "una decisió inalterable per a aquest mateix any".

Díaz ha promés fer-ho "malgrat totes les resistències, que n'hi ha i són moltes". També ha fet al·lusió a "totes aquelles persones que, estiguen on estiguen, no han volgut derogar mai el model laboral de precarietat que ha imposat la dreta unilateralment al nostre país". Aquestes declaracions arriben després del conflicte obert en el govern amb la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, a qui Unides Podem ha acusat d'"ingerència" en les competències de Yolanda Díaz en el procés per a reformar el mercat laboral.

Per aquesta raó, aquest divendres la ministra de Drets Socials i Agenda 2030 i secretària general de Podem, Ione Belarra, va informar en Twitter que havia sol·licitat una reunió urgent de la taula de seguiment de l'acord de coalició de govern amb el PSOE.

Quasi al mateix temps que Díaz feia aquestes declaracions, en el 12é Congrés Federal de Comissions Obreres que ha reelegit Unai Sordo com a secretari general, la sotssecretària general del PSOE, Adriana Lastra, assegurava també que el govern espanyol derogarà la reforma laboral perquè és possible "una recuperació justa", amb pensions i salaris dignes, enfront d'una dreta que afirma que cal triar entre creixement i drets socials.

"Ho farem, sí, i ho farà el PSOE", ha dit Lastra en la inauguració del XIII Congrés del PSOE d'Extremadura, que demà reelegirà Guillermo Fernández Vara al capdavant de la secretaria general.

Garzón assegura que la querella contra Batet és una acció de l'afectat "a títol personal"

La formació morada també va anunciar ahir que presentarà una querella contra la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, a qui acusa de "prevaricació" i d'haver cedit davant de la "vergonyosa pressió" del Tribunal Suprem i de l'"extrema dreta" en la inhabilitació d'Alberto Rodríguez.

El diputat d’Unides Podem va ser condemnat pel Tribunal Suprem per agressió a un policia l’any 2014 durant una manifestació. L’alt tribunal el va condemnar a una pena de presó, commutable per una multa amb l'accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna.

El ministre de Consum, Alberto Garzón, ha assegurat aquest dissabte que la querella contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, en la qual està acusada de "prevaricació" per retirar l'escó al diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez després de quedar inhabilitat pel Tribunal Suprem, és una acció legal de l'afectat "a títol personal".

"És natural que l'afectat haja pensat iniciar les accions legals que els seus assessors jurídics consideren oportunes. És una acció jurídica a títol personal d'algú que està indignat per aquest procés, que no havia d'haver-se produït", ha deixat clar el ministre abans de presentar a Madrid una campanya contra el consum de sucre entre els i les menors.

També et pot interessar

stats