Unides Podem denuncia Batet per prevaricació

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha retirat l’escó al diputat de Podem aquest divendres després de la condemna

La presidenta del Congrés dels Diputats Meritxell Batet en una foto d'arxiu
La presidenta del Congrés dels Diputats Meritxell Batet en una foto d'arxiu / À Punt NTC

Unides Podem denunciarà per prevaricació la presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, després de la decisió de suspendre el seu diputat Alberto Rodríguez per haver sigut condemnat per pegar a un agent de la policia en 2014. Així ho ha comunicat el partit morat, en considerar que aquesta decisió "unilateral” atenta contra el criteri dels lletrats de la cambra i de la Mesa del Congrés, que es va reunir dimarts. 

Des d’Unides Podem han acusat Batet d’actuar a pesar de que coneix la sentència i “sap que la inhabilitació d'Alberto Rodríguez era per a ser elegit en unes pròximes eleccions durant 45 dies, la qual cosa en cap cas implica perdre l'escó".

El Suprem va condemnar Rodríguez per un delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat a una pena d'un mes i mig de presó, substituïda per una multa de 540 euros, i una altra accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el mateix temps.

Per la seua banda, el Partit Popular a través de la seua portaveu en el Congrés, Cuca Gamarra, havia demanat que la presidenta de la cambra baixa complira aquest mateix divendres l'orde d'inhabilitació del diputat, acte que finalment s’ha realitzat. Des de Podem l'acusen de "cedir davant la vergonyosa pressió del Suprem i de l'extrema dreta".

També et pot interessar

stats