Batet retira l’escó a Alberto Rodríguez (Unides Podem)

El Suprem va condemnar Rodríguez, per un delicte d'atemptat a un agent, a una pena d'un mes i mig de presó, substituïda per una multa de 540 euros

Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podemos Alberto Rodríguez, al Congres dels Diputats
Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez, al Congrés / Chema Moya / EFE

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha decidit retirar l’escó al diputat d’Unides Podem Albero Rodríguez, condemnat pel Tribunal Suprem per agressió a un policia l’any 2014 durant una manifestació. L’alt tribunal el va condemnar a una pena de presó, commutable per una multa amb l'accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna.

Segons han informat fonts de la presidència de la cambra, Batet ha comunicat a Rodríguez l'ofici del president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, pel qual es dona trasllat de la sentència de la sala segona, que comporta la pèrdua de la seua condició de diputat, i de l'acte pel qual se'n disposa l'execució.

El Suprem va condemnar Rodríguez per un delicte d'atemptat a un agent de l'autoritat a una pena d'un mes i mig de presó, substituïda per una multa de 540 euros, i una altra accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el mateix temps.

També et pot interessar

stats