El Congrés sol·licita al Suprem que aclarisca si ha de retirar l'escó a Alberto Rodríguez (Podem)

Rodríguez, que ja ha abonat la multa de 540 euros --que substitueix la condemna de 45 dies de presó-- acumula una segona pena, la d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant 45 dies

Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podemos Alberto Rodríguez, al Congres dels Diputats
Imatge d'arxiu del diputat d'Unides Podem Alberto Rodríguez, al Congrés / Chema Moya / EFE

La mesa del Congrés ha decidit per majoria, aquest dijous i en contra del que va decidir dimarts, demanar al Tribunal Suprem un “aclariment” sobre els efectes de la sentència en la condició de diputat, d'Alberto Rodríguez, de Podem.

El Tribunal Suprem ha condemnat el diputat Rodríguez a una pena de presó commutable per una multa amb l'accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de condemna.

En un comunicat a la premsa, la mesa del Congrés --reunida a primera hora de la vesprada d’aquest dijous-- ha assenyalat que “per una majoria de 5 a 3, s'ha acordat demanar aquest aclariment a l'alt tribunal” sense perjuí de la competència de la presidenta del Congrés per a donar resposta a l'ofici del Tribunal Suprem rebut dimecres sobre l'inici del còmput de la pena.

Canvi de pensar de la mesa del Congrés

Dimarts, en canvi, la mesa del Congrés havia considerat “adequat l'informe dels lletrats” que mantenia que el diputat d'Unides Podem havia de mantindre la seua acta i el seu escó, “després d'haver abonat la multa de 540 euros que li va imposar el Tribunal Suprem per un delicte d'atemptat contra un agent de l'autoritat i que era commutable per una pena de presó”.

Rodríguez ja ha abonat la multa de 540 euros, que substitueix una condemna de 45 dies de presó, però n'hi ha altra pendent. Sobre el diputat de Podem ha recaigut una pena accessòria d'inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la pena, de 45 dies.

Al mes d’abril de 2021 es va conéixer que el Tribunal Suprem havia ordenat processar el secretari d'organització de Podem i diputat al Congrés Alberto Rodríguez, per haver-li pegat presumptament una patada a un agent de policia en una manifestació a San Cristóbal de La Laguna (Santa Cruz de Tenerife) el 2014.

També et pot interessar

stats