El Suprem ordena processar al secretari d'organització de Podem per una presumpta agressió a un policia

Alberto Rodríguez està acusat de lesionar un agent durant una manifestació el 2014 a Tenerife

El diputat de Podem Alberto Rodríguez en els moments previs a la seua declaració judicial
El diputat de Podem Alberto Rodríguez en els moments previs a la seua declaració judicial / Óscar Cañas (Europa Press)

El Tribunal Suprem ha ordenat processar el secretari d'organització de Podemos i diputat al Congrés Alberto Rodríguez, per haver propinat presumptament un puntelló a un agent de policia en una manifestació a San Cristóbal de La Laguna (Tenerife) el 2014.

L'acte del magistrat Antonio del Moral situa el diputat de Podem a les portes de juí oral per presumpte delicte d'atemptat i falta (o delicte lleu) de lesions per procediment abreujat, un procediment equivalent al processament. El jutge dona un termini de deu dies a la Fiscalia perquè sol·licite l'obertura de judici, formulant escrit d'acusació, el sobreseïment de la causa o noves diligències.

Els fets van tindre lloc el 25 de gener de 2014 a San Cristóbal de La Laguna, durant una manifestació contra el llavors ministre d'Educació José Ignacio Wert

Segons la instrucció judicial, "després d'alguns altercats entre manifestants i efectius policials, l'investigat Alberto Rodríguez, va propinar una puntada de peu al policia i li va causar una contusió al genoll esquerre, que es curaria en cinc dies, sense baixa laboral i amb necessitat d'una única assistència facultativa".

En la seua declaració judicial, el passat 4 de març, Rodríguez va defendre la innocència i va atribuir l'acusació a un "episodi més de l'intent de criminalitzar la protesta social i d'acoquinar la gent que lluita al carrer pels seus drets".

Esgotada la instrucció, la Fiscalia va demanar processar al diputat en apreciar indicis de delicte, mentre que la defensa va sol·licitar l'arxivament de la investigació, aportant algunes gravacions de la manifestació per a evidenciar que la presumpta infracció penal no podia ser acreditada.

Però per a l'instructor, "no es tracta ara de ventilar la culpabilitat o innocència de l'acusat, sinó tan sols verificar si l'acusació que anuncia el ministeri públic gaudeix d'un fonament raonable", ja que "la qüestió de fons haurà de ser resolta pel tribunal competent a la vista de la prova que puga desplegar-se en l'acte del judici".

També et pot interessar

stats