Belarra demana una "reunió urgent" de la taula de seguiment de l'acord de coalició entre el PSOE i Unides Podem

En el PSOE s'han mostrat disposats a convocar la reunió que reclama la secretària general de Podem "sense problema"

La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra
La ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra / EuropaPress

La ministra de Drets Socials i secretària general del Podem estatal, Ione Belarra, ha sol·licitat una reunió urgent de la taula de seguiment de l'acord de coalició entre el PSOE i Unides Podem.

"Necessitem abordar la gestió i execució dels compromisos de coalició", ha manifestat en un comentari en Twitter sense mencionar cap punt concret del pacte.

Posteriorment, fonts de l'espai confederal han destacat que el motiu d'aquesta petició radica en l'"intent d'ingerència" de la vicepresidenta, Nadia Calviño, en les competències de la seua homòloga i ministra de Treball, Yolanda Díaz, de cara als treballs per a derogar la reforma laboral.

Dimecres passat Belarra va reclamar a la part socialista del govern espanyol que la pròrroga de 'l'escut social', que es tractarà en el pròxim Consell de Ministres atés que la vigència actual acaba el 31 d'octubre, siga "completa i fins que siga necessari".

Recentment l'espai confederal, després de l'acord sobre el projecte de pressupostos generals de l’Estat per a 2022, ha sol·licitat que es deroguen la reforma laboral i la llei de seguretat ciutadana, coneguda com 'llei mordassa'.

El PSOE accepta la reunió

Poc després de la publicació del tuit de Belarra, el PSOE ha acceptat convocar la reunió de la taula de seguiment de l'acord de coalició segons fonts de Ferraz consultades per Europa Press.

Fonts del PSOE asseguren que la número dos del partit, Adriana Lastra, està en contacte amb la ministra Belarra i s'han mostrat disposats a convocar la reunió "sense problema".

De fet, des del PSOE es considera que el grau de compliment de l'acord amb Unides Podemos és "alt" i creuen que tots dos partits estan satisfets amb com s'estan desenvolupant els esdeveniments. "Tenim una reunió fluida i pròxima amb els nostres socis", assenyalen les fonts consultades, que apunten que estan disposats a celebrar la reunió que demana Belarra, si bé encara no s'ha tancat la data.

També et pot interessar

stats