Sánchez ratifica que al final d'any s'haurà pagat de llum com en 2018

El president del Govern afirma que s’aconseguirà gràcies a les mesures adoptades i a alguna altra que es puga posar en pràctica

Pedro Sánchez anuncia un Pla de Salut Mental
Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez, on anuncia un pla de salut mental / J. Hellín (Europa Press)
14 d'octubre 2021 - 23:17

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha ratificat aquest dijous el seu compromís que al final d'any, malgrat que continua l'increment dels preus energètics, la mitjana de la factura de la llum que haja pagat qualsevol ciutadà siga semblant a la de 2018, descomptant la inflació.

Sánchez, en una entrevista en La Sexta, ha insistit que complirà aquest compromís gràcies a les mesures adoptades i a alguna altra que es puga posar en pràctica.

En concret, ha explicat que el rebut de la llum té tres pilars: el cost de l'energia, els costos fixos i els impostos, i que els espanyols, al desembre, veuran en la factura que els impostos han baixat un 61% i el cost fix s'haurà reduït en un 50%.

De la mateixa manera, s'ha mostrat convençut que el Govern esmortirà l'evolució del preu majorista amb instruments nacionals, encara que troba a faltar que Brussel·les no vaja tan ràpid com desitjaria per a facilitar també que això siga possible.

"Amb Brussel·les, per desgràcia, les coses van més lentes, pas a pas", ha lamentat, encara que s'ha mostrat satisfet pel fet que el debat ja s'haja obert a Europa. No creu que la Unió Europea haja rebutjat de manera categòrica la compra conjunta de gas, sinó que el que ha fet és deixar-ho com alguna cosa per a estudiar.

Sánchez, que ha agraït al PNB l'abstenció que ha permés que s'aprovara el reial decret llei pel qual es retallaran a les elèctriques durant sis mesos els beneficis que obtenen en el mercat pels alts preus del gas, ha retret al PP el seu rebuig.

Respecte al fitxatge de l'exdirigent socialista Antonio Miguel Carmona per Iberdrola, el president del Govern ha dit que no és qui per a dir-li a una empresa a qui ha de contractar o no, ni a un militant del PSOE què ha de fer amb la seua vida. "Ells sabran", ha recalcat, abans de posar l'accent que el que ell pot afirmar és que no serà objecte de cap pressió.

També et pot interessar

stats