Compromís: "No som el camp d'entrenament per a les generals"

Baldoví vol "ser president" per a garantir un finançament just i Ribó trau pit de "l'ajuntament més sanejat d'Espanya" davant del llegat "corrupte" del PP

Baldoví i Ribó acompanyats de candidats de Compromís en l'acte central de campanya, aquest diumenge a València
Baldoví i Ribó, acompanyats de candidats de Compromís, en l'acte central de campanya, aquest diumenge a València / Ana Escobar (Efe)

El candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, ha reivindicat un finançament just, aquest diumenge en l’acte central de campanya que la coalició valencianista ha fet al Parc Central de València. “Per això vull ser president, a mi no em farà callar ningú".

Per a Baldoví, el finançament just és “la pedra angular del sistema de benestar dels valencians, de l’educació, la sanitat i els serveis socials, un finançament per a competir amb igualtat amb altres comunitats”, ha recordat. “Una garantia per a ajudar els nostres autònoms, les nostres xicotetes empreses i els joves”, ha afirmat. 

En referència als mítings centrals de campanya del PSOE i del PP, que han portat a València els seus líders estatals, el presidenciable de Compromís ha recordat que són unes eleccions en clau valenciana i no són com una avantsala de les eleccions generals. “Benvinguts a València, però aquestes no són les vostres eleccions, són les eleccions dels valencians i els seus problemes”, ha advertit.

En aquest sentit, el líder de la coalició ha reclamat a Pedro Sánchez que pague “els 800 milions d’euros que deu a la sanitat valenciana” per a contractar més personal sanitari i obrir nous ambulatoris, després que el líder del PSOE va anunciar ahir un pla d’inversió de 580 milions en l’atenció primària. “No volem que anar al metge siga una peripècia. Per això volem que pague els 800 milions de deute”, ha asseverat. 

En clau municipal, Baldoví ha denunciat que María José Catalá reivindique “hipòcritament” el llegat de Rita Barberá quan la van deixar tirada al Congrés. “I sabeu quin és el llegat de Rita?”, ha preguntat Baldoví. “El que va deixar a les nebodes”.

Ribó: “senyor Feijóo, benvingut a la ciutat on ja no es roba ni hi ha corrupció”

L’alcalde de València i candidat a la reelecció per Compromís, Joan Ribó, s’ha adreçat, en la mateixa línia, als líders del PSOE i del PP per a denunciar que la ciutat “no és un camp d’entrenament per a les eleccions generals, no som el lloc on es fan les semifinals, nosaltres tenim uns problemes molt clars que són dels que hem de parlar”.

En el discurs, Ribó ha reivindicat diverses fites assolides durant les dues legislatures en què ha governat, entre les quals ha destacat que el fet que el de València siga “l’ajuntament més sanejat d’Espanya: ho diu el Banc d’Espanya”. En aquest sentit, ha donat la benvinguda, en clau irònica, al líder popular Alberto Núñez Feijóo, que feia l’acte central de campanya a la plaça de bous, a pocs metres del Parc Central: “Senyor Feijóo, benvingut a la ciutat on ja no es roba ni hi ha corrupció”.

El candidat a la reelecció s’ha compromés a treballar per a fer de València una ciutat cada dia més sostenible i amable amb les persones i ha reivindicat aspectes com la capitalitat verda europea, la conservació de l’Albufera o anar en bicicleta a treballar.

Baldoví i Ribó han estat acompanyats de la vicepresidenta del Consell i cap de llista per Alacant, Aitana Mas, i el cap de llista per Castelló, Vicent Marzà. També hi han assistit Paula Espinosa, la màxima referent dels Verds i número cinc per València, i la número dos per València, Maria Josep Amigó.

També et pot interessar

stats