Rita Barberá: de repudiada a reivindicada pel PP

María José Catalá s’ha compromés a nomenar-la alcaldessa honorària

Rita Barberá va morir el novembre del 2016, poc després de declarar davant el Suprem / À Punt NTC

El Partit Popular ha tornat a posar d'exemple Rita Barberá, la que va ser durant 24 anys alcaldessa de València, durant la 26a Intermunicipal que ha realitzat aquest cap de setmana a la ciutat.

Barberá va tindre un final polític amarg quan el Suprem va obrir una causa per presumpte blanqueig de capitals. El Partit Popular tant a escala nacional com a les Corts li van demanar que deixara l'escó al Senat i la van forçar a donar-se de baixa del partit. 

Ara, el PP ha esborrat aquest episodi de la seua història i no només la reivindica, sinó que fins i tot s'han compromés a nomenar-la alcaldessa honorària. 

Rita Barberá va morir el novembre del 2016, poc després de declarar davant el Suprem. La família, que acusava el PP d’haver-la abandonada, maltractada i expulsada del partit, va vetar en el soterrar la presència de partits i institucions.

Les primeres paraules de perdó des del PP arriben el maig del 2021. Les va pronunciar Isabel Bonig el dia en què va deixar de ser síndica del PP i anunciava que també deixaria la presidència del partit. 

María José Català, que tornarà a ser l’alcaldable popular al Cap i Casal enguany, s'ha mostrat convençuda que guanyarà les eleccions el pròxim mes de maig i assegura que farà valdre el llegat de Rita Barberá. 

També et pot interessar

stats