València celebra la capitalitat verda europea de 2024 amb una festa al Parc Central

La jornada comptarà amb actuacions musicals, contacontes, tallers i activitats per difondre valors mediambientals entre les 11:00 i les 19:00 hores

Jardí del Túria de València
Jardíns del Túria de València, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València ha organitzat aquest dissabte una jornada festiva oberta a la ciutadania al Parc Central amb l’objectiu de celebrar que la ciutat serà Capital Verda Europea 2024, un guardó atorgat per la Comissió Europea per ser considerada “modèlica” en sostenibilitat urbana.

La programació començarà a les 11:00 hores i comptarà amb actuacions musicals, contacontes, tallers i activitats per difondre valors mediambientals fins a les 19:00 hores. Una hora abans serà el torn de Senior i el Cor Brutal, que amb un concert donaran per finalitzada la festa.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha recordat “es tracta de la primera ciutat mediterrània que aconsegueix aquesta distinció, i ho ha fet perquè ha complit amb èxit els dotze indicadors de sostenibilitat urbana establits per la Comissió Europea” necessaris per a aconseguir aquest guardó.

El cinc pilars de la ‘Green València’

La capitalitat verda de València se sustenta en cinc pilars bàsics, les línies estratègiques que es van iniciar en 2015. El primer d'ells és el foment de la biodiversitat urbana i la renaturalització, seguit de l'adaptació i mitigació a l’escalfament global, ja que València també ha estat seleccionada com a ciutat Missió Climàtica per Brussel·les per a aconseguir la neutralitat climàtica en l’horitzó de 2030. En tercer lloc, es troba la mobilitat sostenible i la recuperació de l'espai públic per a la ciutadania, fomentant la salut i la qualitat de vida de les persones.

El quart eix és la conservació i promoció de l'horta com a sistema agrícola per a fer possible l'alimentació saludable i de proximitat i el cinqué és la creació d'aliances i la promoció de la participació ciutadana, ja que aquesta capitalitat requereix la implicació de la innovació d’administracions públiques, sector privat i empresarial, universitats i centres de recerca i desenvolupament tecnològic, mitjans de comunicació i societat en general.

També et pot interessar

stats