Les nebodes de Rita Barberá justifiquen en un premi de loteria els pisos investigats en Assut

Les germanes Rita, María José i María Asunción Corbín Barberà han declarat a petició pròpia sobre la investigació de les comissions que presumptament va cobrar el pare

Les nebodes de Rita Barberà arriben a la Ciutat de la Justícia
Les nebodes de Rita Barberà arriben a la Ciutat de la Justícia / À Punt NTC

Les germanes Corbín Barberá, nebodes de l'exalcaldessa de València Rita Barberá, han justificat en un premi de loteria el donatiu de 150.000 euros del pare que van invertir en la compra d'uns pisos investigats en el cas Assut. Unes propietats que la Guàrdia Civil relaciona amb presumptes comissions irregulars d'empresaris a benefici de l'advocat José Luis Corbín a canvi d'adjudicacions d'obra pública durant l'etapa de govern del Partit Popular.

Les germanes, imputades en la causa, han comparegut a petició pròpia davant el jutjat d'instrucció número 13 en l'intent que les alliberen de la investigació. Després de dues hores de declaració, Rita, María José i María Asunción —aquesta última, assessora de la candidata del grup municipal del PP de València María José Catalá— han respost amb un "no entenc" a les preguntes dels mitjans a l'eixida de la Ciutat de la Justícia.

Dins la sala, han explicat que el pare va fer-los la donació (50.000 per a cadascuna) després de recuperar part d'un premi de la loteria de Nadal del 2005 de 360.000 euros, que inicialment havia invertit en fons d'inversió.

Rita Corbín també ha justificat el seu treball intermitent en Corbín Abogados SL, si bé ha negat conéixer alguns dels clients de son pare investigats en la causa. José Luis Corbín va arribar a atorgar-li poders, una maniobra que la dona ha justificat en el càncer de pulmó que diagnosticaren al pare. En aquesta malaltia han explicat també la participació de cada una en un 16% en l'empresa del pare, de la qual han negat cobrar dividends.

La facturació de Corbín Abogados SL, en l'origen d'Assut

L'elevada facturació de Corbín Abogados SL durant l'etapa del PP, vora cinc milions entre el 2006 i el 2015, amb només tres treballadors i una relació de despeses mínima, està en l'origen del cas Assut. La neboda de l'exalcaldessa ha declarat que aquest desequilibri entre ingressos i despeses és una dinàmica possible en els despatxos d'advocats.

La Unitat Central Operativa assenyala el cunyat de l'exalcaldessa com a intermediari de presumptes comissions durant l'etapa del Partit Popular. Entre les operacions sota sospita hi ha el contracte de neteja i conservació del sistema de sanejament públic que s'emportà el 2006 Acciona per un període de quinze anys i un valor superior als 120 milions d'euros.

També et pot interessar

stats