Compromís reivindica un lideratge col·lectiu en l'Aplec del Puig: “som un gran equip”

La coalició ha tret pit de l’acció de govern i ha negat cap crisi arran de la substitució de la consellera Mireia Mollà

Joan Baldoví, precandidat a la Presidència de la Generalitat, ha explicat que en les coalicions “el que és importat és el projecte”
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'octubre 2022 - 14:07 Actualitzat: 30 d'octubre 2022 - 14:34

La 45a edició de l’Aplec del Puig ha sigut l’escenari en què càrrecs destacats de Més (l’antic Bloc), soci majoritari de la coalició Compromís, han reivindicat el lideratge col·lectiu i plural d’aquest espai polític. 

En un acte que s’ha plantejat com “el tir d'eixida d'una campanya electoral clau", els i les valencianistes han tret pit de l’acció de govern durant els dos primers governs del Botànic. 

La secretària general de Més-Compromís i portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha remarcat que la coalició valencianista és un “projecte polític obert, col·lectiu, plural, tenim molts lideratges”. Micó ha posat l’accent en el fet que s'ha posat “allò col·lectiu per davant d’allò personal” amb decisions com el pas al costat de l’exvicepresidenta Mónica Oltra “davant els atacs de l’extrema dreta”.

En aquesta línia s’ha pronunciat també el president de les Corts, Enric Morera, que ha assegurat que són “un gran equip” i que els lideratges canvien i es renoven. Joan Baldoví, diputat estatal i precandidat a la Presidència de la Generalitat, ha explicat que en les coalicions “el que és importat és el projecte” i que tothom “assumeix amb normalitat” que en un partit democràtic qualsevol persona pot aspirar a representar-lo.

Pel que fa a Isaura Navarro, la nova consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en substitució de Mireia Mollà, també ha posat el focus en “la normalitat”. Navarro, que com Mollà és membre d’Iniciativa-Compromís, ha negat cap crisi i ha matisat que es tracta d’un canvi de persona per una “més adequada per al càrrec”. 

També et pot interessar

stats