Mollà creu que "no era un bon moment" per a destituir-la perquè això complica la viabilitat d'un Botànic III

La ja exconsellera d'Agricultura assegura que el cessament es produeix "sense arguments polítics" i nega haver tractat de condicionar els pressupostos de la Generalitat 

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà
L'exconsellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà / Clara Martínez (Europa Press)

Mireia Mollà considera que "no era un bon moment" per a destituir-la com a consellera d'Agricultura perquè queden pocs mesos per a les eleccions i aquesta decisió, que ella atribueix directament a la vicepresidenta de la Generaliat, Aitana Mas, "tensiona les possibilitats de continuïtat del govern progressista, un Botànic III, i obviament a Compromís". "No sé si hi ha un bon moment per a aquestes coses, però sé quan no és un bon moment, i ara no ho era", ha manifestat en una entrevista en la Cadena Ser.

No sé si hi ha un bon moment per a aquestes coses, però sé quan no és un bon moment, i ara no ho era

La ja exconsellera ha fet les primeres declaracions públiques l'endemà de ser inesperadament cessada al capdavant d'Agricultura, càrrec que ha mantingut durant tota la legislatura, des del 2019. Creu que el moviment genera "incertesa" tant respecte al futur del Botànic com de la coalició Compromís i "el pitjor, en un moment en què la gent el que vol és que el govern estiga a l'altura i no hi haja aquest tipus de desviaments d'atenció".

La veterana política d'Iniciativa, una de les tres potes que conformen Compromís, ha insistit que no hi ha "arguments polítics ni de gestió" per a la defenestració. Segons ha explicat, ella es va assabentar a través d'una telefonada d'Aitana Mas, companya de partit, que descriu com a "breu", en durada i en "justificació". "Em sembla que les formes defineixen molt les motivacions", ha afegit, sense voler aclarir res més. 

A parer seu, la decisió de rellevar-la "se circumscriu en tot cas a un àmbit partidista i personalista" i no té "cap explicació política". "I ho lamente", ha dit. De fet, ha assenyalat que s'han fet públiques justificacions "ridícules" per a defensar la destitució, com la seua actitud per l'elaboració dels pressupostos de la Generalitat per al 2023. Mollà ha negat que amenaçara de no donar suport als comptes, si no s'ampliava la dotació per a la seua conselleria: "Com condiciona una consellera uns comptes de 30.000 milions d'euros quan ella en té 500?", s'ha preguntat. I ha subratllat que "no té cap sentit" defensar els comptes d'Agricultura "a costa dels altres".

Em sembla que les formes defineixen molt les motivacions

Preguntada sobre les crítiques que ha llançat diverses vegades al retard de la implantació de les energies renovables i l'apel·lació a les altres conselleries, l'exresponsable d'Agricultura ha assenyalat que només s'ha implantat l'1,2% de l'objectiu de generació previst per al 2030, una xifra que ella veu insuficient. "Ningú pot sorprendre's que si tenim unes dades que no estan a l'altura, necessitem un govern que xafe l'accelerador", ha aclarit.

Pel que fa al futur d'Iniciativa i Compromís, Mireia Mollà s'ha mostrat preocupada per les "mancances" que, segons ha dit, presenten els projectes en l'actualitat. "Hem d'intentar resoldre-les com siga", ha urgit, per a assegurar també que ella continuarà "remant" per a tornar a ubicar Iniciativa en el projecte polític que ha de ser.

L'exconsellera, que no ha assistit al jurament de la successora al capdavant d'Agricultura, Isaura Navarro, li ha recomanat "molta empatia i capacitat d'abordar els canvis transcendentals".

També et pot interessar

stats