Isaura Navarro: torna a la primera línia una figura veterana de la política valenciana

La pròxima consellera d'Agricultura fa quasi dues dècades que es dedica a la política i ha sigut diputada al Congrés i les Corts abans de ser secretària autonòmica de Sanitat

Iniciativa trau Mollà d'Agricultura

La pròxima consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro (València, 1973), té una àmplia carrera política a la Comunitat Valenciana i també a Madrid. Navarro, de fet, va començar la seua carrera política fa vora dues dècades al Congrés dels Diputats, on va ser Diputada d’Esquerra Unida en la VIII legislatura (2004-2008) i secretària de la Carta de la taula del Congrés. 

Després d’això, va passar a formar part del partit Iniciativa del Poble Valencià, format per un corrent intern d’Esquerra Unida del País Valencià, del que també formen part l’exvicepresidenta Mónica Oltra, l’actual vicepresidenta Aitana Mas i Mireia Mollà. En les eleccions generals de 2008 Navarro va ser elegida cap de llista de la coalició formada per Bloc-Iniciativa-Verds, però no va arribar a aconseguir representació al Congrés. 

Després d’uns anys allunyada de la política activa, va tornar quan Iniciativa del Poble Valencià ja formava part de Compromís i va ser elegida diputada de les Corts Valencianes en la IX legislatura (2015-2019).

Durant aquests anys va desenvolupar tasques relacionades amb sanitat que potser propiciaren que després de les eleccions de 2019 passara a ser secretària autonòmica de Salut Pública en la Conselleria de Sanitat Universal, on ha treballat a les ordes d’Ana Barceló primer i, més recentment, de Miguel Mínguez. 

Aquest ha sigut el càrrec que ha ocupat des de llavors i fins aquest dimecres, quan serà nomenada consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica en un ple extraordinari del Consell. 

Pel que fa a la seua formació i el currículum fora de la política, Navarro és llicenciada en Dret per la Universitat de València i va cursar estudis de doctorat en el departament de Dret del Treball a la facultat de Dret de la mateixa institució. Té coneixements d’anglés i italià. 

És lletrada dels serveis jurídics del sindicat Comissions Obreres des de l’any 2000, tot i que actualment està d’excedència per poder dedicar-se a la política. 

També et pot interessar

stats