Compromís nega que el canvi d’Agricultura supose una crisi al si de la coalició

Robles: “Les persones som instruments d’un projecte polític que dona resposta a les necessitats de la gent”

Papi Robles, síndica de Compromís, davant els micròfons dels mitjans de comunicació aquest dimecres
Papi Robles, síndica de Compromís, davant dels micròfons dels mitjans de comunicació aquest dimecres / À Punt NTC

No hi ha crisi en la coalició Compromís i la decisió d'Aitana Mas, d’Iniciativa, una de les forces que integren la coalició Compromís, de substituir Mireia Mollà per Isaura Navarro al capdavant d'Agricultura pretén reforçar el govern del Botànic.

Són algunes de les primeres lectures que fan en el si de Compromís després de la destitució de la fins ara consellera d’Agricultura per qui era secretària autonòmica de Sanitat. Una decisió orquestrada per la vicepresidenta del Consell, com ha reconegut ella mateixa.

Quan una consellera se'n va, es fan equips i equilibris basant-se en les confiances, sense més transcendència Alberto Ibáñez - Secretari autonòmic d’Inclusió (Compromís)

Un dels primers que s'ha pronunciat ha sigut Alberto Ibáñez, secretari autonòmic d’Inclusió i també coportaveu d’Iniciativa, el partit integrat en la coalició Compromís al qual pertanyen tant Mas, com Navarro i Mollà. Per a Ibáñez, la maniobra en Agricultura, que segons ha matisat “és una decisió de govern i no de partit”, és una qüestió de confiances.

“Quan una consellera se'n va, es fan equips i equilibris basant-se en les confiances, sense més transcendència”, apuntava.

Des de fora d’Iniciativa, però estretament vinculada a la coalició Compromís, la síndica d’aquesta formació, Papi Robles, ha descartat que el canvi de cares en Agricultura supose cap crisi en Compromís. Per a Robles, la designació d’Isaura Navarro com a consellera busca “reforçar el projecte del Botànic i de Compromís”.

En aquest sentit, afegia: “Les persones som instruments d’un projecte polític, que dona resposta a les necessitats de la gent”, afegia pocs minuts abans que es portara al ple del Consell la destitució de Mireia Mollà com a consellera d’Agricultura.

Papi Robles apuntava que els canvis en aquest departament persegueixen tindre “un govern unit, que done solució a les necessitats del dia a dia de la ciutadania”. “El més important és un govern cohesionat”, afegia.

La síndica de Compromís ha manifestat el seu suport incondicional a Isaura Navarro i s’ha mostrat convençuda de la capacitat de Navarro per a assumir els reptes de l’emergència climàtica. 

Una altra de les veus de la formació, la del diputat Joan Baldoví, apuntava que "hi ha diverses versions" de la controvertida destitució de Mireia Mollà, "n'he llegit dos", matisava. "Es va intentar parlar cara a cara, però no va poder ser". No obstant això, el diputat de la formació taronja ha llevat ferro a l'assumpte i creu que la substitució de Navarro per Molla no restarà estabilitat al pacte de govern.

"El que importa no són les formes, sinó que el Consell estiga més cohesionat, que Compromís estiga més cohesionat i que anem tots a l'una", afegia Baldoví en declaracions a À Punt.

També et pot interessar

stats