Mas sobre el canvi d'Agricultura: “Hi havia actuacions que responien a personalismes més que a la cohesió interna del Botànic”

La vicepresidenta, d’Iniciativa, justifica el canvi en la necessitat d’enfortir el Consell en un context electoral i amb una situació econòmica difícil

Aitana Mas atén els mitjans de comunicació en l'acte de presa de possesió d'Isaura Navarro com a consellera d'Agricultura aquest dimecres
Aitana Mas atén els mitjans de comunicació en l'acte de presa de possessió d'Isaura Navarro com a consellera d'Agricultura aquest dimecres / À Punt NTC

La vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, ha atribuït el canvi de cares en la Conselleria d’Agricultura als “personalismes” d’algunes actuacions. En l’acte de possessió d’Isaura Navarro com a consellera d’Agricultura en substitució de Mireia Mollà, tot i no fer referència a cap nom expressament, Aitana Mas afirmava que la decisió, meditada i “presa en un temps prudent”, l’havia adoptada perquè “hi havia actuacions que responien a personalismes, més que a la cohesió interna del Botànic”.

Per aquesta raó, ha afegit, “hi ha hagut qüestions que m'han dut a prendre aquesta decisió en pro del govern del Botànic”, explicava taxativament la vicepresidenta del Consell. Cal recordar que, encara que és el president de la Generalitat qui fa els nomenaments de consellers, el canvi de conselleres sorgia a proposta de la vicepresidenta, atés que tant aquesta àrea com la d’Agricultura compten amb titulars de Compromís.

He deixat unes setmanes perquè es normalitzara la situació, no ha sigut així i ara mateix, en el context electoral que tenim i la situació socioeconòmica, havíem de reforçar el govern del Botànic Aitana Mas - Vicepresidenta del Consell (Compromís)

“Han passat cent dies del meu nomenament”, recordava Aitana Mas, “en aquesta trajectòria he decidit fer canvis en la direcció d’enfortir, unir i cohesionar encara més el Botànic”. “Aquesta és l'única finalitat”, afegia per a justificar la renovació en la Conselleria d'Agricultura.

“És una decisió presa en un temps prudent, he deixat unes setmanes perquè es normalitzara la situació, no ha sigut així i ara mateix, en el context electoral que tenim i la situació socioeconòmica, havíem de reforçar el govern del Botànic, cohesionar-lo”, exposava.

A pesar de ser preguntada, de manera insistent pels periodistes, pels fets que havien trencat la cohesió interna del Botànic, Aitana Mas no ha donat cap resposta i s’ha limitat a dir que Isaura Navarro és una persona amb una àmplia experiència política, que ve d’una conselleria –Sanitat– que ha hagut de fer front a reptes importants durant la pandèmia i ha mostrat la seua confiança de la bona gestió que farà en Agricultura.

Alfonso Puncel també dimiteix

La destitució de Mireia Mollà s’ha cobrat més càrrecs en Agricultura. El subsecretari d'Agricultura, Alfonso Puncel, ha dimitit argumentant "raons personals". Nomenat subsecretari el 2019, assegurava en una xarxa social que s'acomiada de la subsecretaria, "no per una adhesió indestructible a Mireia Mollà, sinó per raons ètiques i estètiques".

A parer seu, "no hi ha raons o les que es diuen són menyspreables" sobre la destitució, i per unes maneres de procedir "deplorables". Indicava que, amb la seua presència en el càrrec, no vol "avalar" aquestes conductes i que la destitució de Mollà "allunya més la ciutadania, particularment a la d'esquerres, de la política, que el que demana és tot el contrari a porgues", i critica la destitució que atribueix a Aitana Mas, "sense donar temps per a demanar una explicació raonable, segurament perquè no hi havia raons per a això".

Preguntada per aquesta dimissió, Aitana Mas no ha volgut pronunciar-s'hi. Puncel atribueix la destitució de la ja exconsellera Mollà a assumptes de partit i d'egos que, segons sospita, van més allà de la mateixa Aitana Mas, i qüestiona que es faça dos dies abans de presentar l'últim pressupost del Botànic II i quan falten "quatre mesos per a les eleccions".

També et pot interessar

stats