Oltra dimiteix: "Me'n vaig amb la cara ben alta, també serrant les dents"

La dirigent de Compromís deixa la vicepresidència del Consell i la seua acta de diputada

Roda de premsa íntegra en què Mónica Oltra anuncia la seua dimissió

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat entre llàgrimes que deixa el seu càrrec en el govern valencià i l’escó de les Corts després que l’han imputada en el cas del presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada.

La vicepresidenta ha assegurat que no vol que es paren les polítiques del govern del Botànic i ha considerat que la història del cas "passarà a la història de la infàmia".

Oltra ha arribat somrient a la seu de Compromís de la plaça del Pilar de València, on des de les 16:30 estan cridats a reunir-se diverses desenes de càrrecs de la formació en una executiva convocada fa setmanes, abans de la imputació. Malgrat que no està en l'ordre del dia, s'espera que es tracte la situació de la vicepresidenta. 

"No hi ha Botànic sense Compromís"

Visiblement emocionada i alguns moments dolguda, ha defensat el treball de Compromís, que ha iniciat "les polítiques de canvi" a tot l'estat espanyol. "Gràcies a Compromís que s'han encetat les polítiques de canvi més importants de tot l'estat espanyol i no vull que canvien eixes polítiques del nou model social valencià, que no només és exemple a Espanya, sinó a Europa, i no vull que canviem una altra vegada els col·legis dignes per barracons, i no vull que s'ature la reversió al sector públic de les ITV i l'economia sostenible que està posant en marxa Compromís", ha dit al llarg de la seua intervenció. "No hi ha Botànic sense Compromís", ha conclòs.

"Me'n vaig amb la cara ben alta, també he de confessar-los que serrant les dents", ha admés. "Esta història passarà a la història de la infàmia política, mediàtica i jurídica d'aquest país".

"Guanyen els roïns", ha defensat Oltra. La responsable política ha acusat "l'oligarquia i els poderosos" de fulminar qualsevol oposició.

En el torn de preguntes, Oltra s'ha mostrat molt dura amb el president del Consell, de qui ha dit que no esperava que li donara suport. "Ja fa temps que no espere res", ha deixat clar. Oltra ha admés que no ha comunicat a Puig que se n'anava abans. "Senyor president, aquesta és la meua decisió", ha dit públicament.

"El missatge que estem traslladant és que en aquest país a qualsevol polític que vulga fer polítiques que no vagen en favor dels poderosos se'l carregaran amb denúncies falses, amb guerra bruta als tribunals, amb mentides. Això és el que em dol", ha dit en resposta a les preguntes. Oltra ha dit que per a ella la política és ajudar als més vulnerables i el missatge que ara llança és que "la gent vulnerable no té escut". 

En acabar la roda de premsa ha eixit de la sala escudada pel seu equip de confiança.

També et pot interessar

stats