Més-Compromís es reivindica davant la 45a edició de l’Aplec del Puig

Àgueda Micó defén l'acte com un "tret d'eixida d'una campanya electoral clau"

Fotografia d'arxiu de la 44a edició de l'Aplec del Puig
Fotografia d'arxiu de la 44a edició de l'Aplec del Puig / Més-Compromís
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 d'octubre 2022 - 18:49 Actualitzat: 30 d'octubre 2022 - 10:27

Més-Compromís (l'antic Bloc) celebra aquest diumenge la 45a edició de l'Aplec del Puig, que serà "el tir d'eixida d'una campanya electoral clau" en la qual està en joc tindre governs "forts i valents", capaços de defendre els interessos i drets dels valencians i "plantar cara a Madrid”.

L'acte arriba en una setmana marcada per la destitució de Mireia Mollà (Iniciativa-Compromís) com a consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que va ser substituïda per Isaura Navarro. Es tracta d'una jornada politicofestiva carregada de simbolisme, que començarà amb l'arribada al Puig de la marxa a peu des de València.

La secretària general de Més-Compromís i portaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha convidat tothom a participar en la festa del valencianisme polític i a eixir al carrer a guanyar la pròxima batalla electoral: “Aquest Aplec del Puig serà el tir d’eixida d'una campanya electoral clau en la qual ens juguem tindre governs forts i valents que siguen capaços de defendre els interessos i els drets dels valencians i plantar cara a Madrid”, ha mantingut.

“Les nostres bases són la millor garantia que Compromís lluite per a guanyar en cada poble i ciutat d'aquest país, i això evitarà que tornen els corruptes als governs de la mà de l'extrema dreta i que puguem continuar fent polítiques valentes i transformadores”, ha explicat Micó en un comunicat.

Premi Més d’Honor a Toni Montesinos 

El partit sobiranista reconeixerà enguany amb el Més d’Honor la contribució històrica al nacionalisme valencià del militant de Burjassot Toni Montesinos. També s'ha premiat tres associacions diferents per la seua tasca social, ecologista i feminista: la Naturadora, una associació de coeducació contra els rols i els estereotips de gènere, la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat-País Valencià (CEAR-PV) i la Federació d’Escoltisme Valencià en representació del moviment escolta.

63 Aplec del Puig d'ERPV 

Esquerra Republicana del País Valencià ha convidat totes les entitats, els col·lectius i les persones que treballen pel sobiranisme valencià a acudir a la Muntanyeta de la Patà per a celebrar el 63é Aplec del Puig. La formació independentista ha organitzat un acte polític a les 11 del matí per a poder "compatibilitzar-lo" amb el de Més-Compromís i, en aquesta línia, la direcció ha emfasitzat que "si volem avançar, hem d’ajuntar-nos".

El president d'ERPV, Josep Barberà, ha remarcat que el partit no vol obligar cap sobiranista a triar entre els dos actes polítics i ha defés que "competint no arribarem enlloc". Barberà ja es va pronunciar en aquest sentit el passat dia 15 d'octubre durant el II Congrés Nacional de Bloc i País, corrent de Més-Compromís, quan va fer una crida a la unitat sobiranista per a assolir objectius comuns i compartits.

També et pot interessar

stats