El comité federal del PSOE aprova per unanimitat els nomenaments proposats per Sánchez

El partit ha obert el procés de primàries per a elegir les candidatures socialistes que concorreran a les eleccions municipals i autonòmiques previstes el 2023

Foto de família del Comité Federal extraordinari del PSOE
Foto de família del Comité Federal extraordinari del PSOE / Mariscal (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
23 de juliol 2022 - 06:30 Actualitzat: 23 de juliol 2022 - 16:27

El comité federal del PSOE d'aquest dissabte, convocat de manera extraordinària després de la dimissió d'Adriana Lastra com a número dos, ha aprovat per unanimitat els canvis de càrrec proposats pel president del govern espanyol i líder dels socialistes, Pedro Sánchez. Aquesta remodelació, la tercera en un any, podria interpretar-se com una reacció arran del pitjor resultat obtingut mai en les autonòmiques andaluses i les enquestes que posen el PP com a primera força a tot l'estat espanyol.

Sánchez, ha optat per veterans i ministres de confiança per a renovar el PSOE, amb fitxatges com el de María Jesús Montero com a subsecretària general, Patxi López com a portaveu al Congrés i Pilar Alegría com a portaveu en l'executiva federal. Així, pretén reforçar la coordinació entre La Moncloa i Ferraz amb un nucli dur, integrat per nou membres, entre ells el seu cap de gabinet, Óscar López, i cinc ministres.

A més de Montero i Alegría, hui s'han ratificat les incorporacions de Félix Bolaños (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica), Miquel Iceta (Cultura i Esport) i Isabel Rodríguez (Política Territorial i portaveu del govern estatal). Només ha deixat fora dues figures de pes, que no s'han vist afectades per aquesta profunda remodelació: la portaveu al Senat Eva Granados, i el secretari d'organització Santos Cerdán, peça clau de coordinació amb els territoris en aquest nou cicle electoral, amb eleccions municipals, autonòmiques i generals previstes per al 2023

En aquesta línia, durant la trobada s'ha aprovat el calendari per als membres de la militància que vulguen liderar la llista del PSOE en eleccions en comunitats autònomes, capítols insulars, consells insulars, juntes generals i ajuntaments de més de 20.000 habitants.

El termini per a presentar candidatures s'ha establit entre el 19 i 20 de setembre, i entre el 21 i el 27 del mateix mes es recolliran i es presentaran els avals.

La proclamació dels candidats i candidates es durà a terme el 28 de setembre i la primera votació serà el 9 d'octubre. Durant aquest període es podrà fer campanya informativa per a donar a conéixer les propostes de cada candidatura. El 16 d'octubre es faran oficials els resultats.

La quota valenciana es manté

Segons ha explicat aquest divendres en Les notícies del matí la portaveu i vicesecretària d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, els canvis en el màxim òrgan de direcció del PSOE no suposen l'eixida de cap figura valenciana, per la qual cosa "la quota continua sent la mateixa". "No en faig cap lectura negativa", ha afegit.

Domínguez ha recordat els quatre representants que té actualment el PSPV-PSOE: Arcadi España, conseller d'Hisenda; Amparo Marco, alcaldessa de Castelló de la Plana; Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació, i Patricia Blanquer, diputada al Congrés. Perfils, ha remarcat, "molt potents" que defensen els interessos valencians i "transmeten el missatge del PSPV".

També et pot interessar

stats