El PP supera per primera vegada el PSOE en intenció de vot, segons l'últim baròmetre del CIS

Els socialistes cauen un punt, Vox en perd més quatre i Unides Podem experimenta un fort repunt fins a col·locar-se en tercera posició, per davant de la ultradreta

Esteban González Pons, Alberto Núñez Feijóo i Carlos Mazón en una imatge d'arxiu
Esteban González Pons, Alberto Núñez Feijóo i Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / PP

Si ara mateix se celebraren eleccions generals, el PP les guanyaria i el PSOE quedaria relegat a un segon lloc. És, almenys, l'estimació del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) en el baròmetre de juliol, que arreplega per primera vegada el canvi de tendència en el cicle electoral a què apunten altres sondejos des de fa mesos, amb el PP prenent la davantera des que Alberto Núñez Feijóo s'ha convertit en el nou president del partit. Per primera vegada des de principi de legislatura, els populars superen els socialistes en intenció de vot en una enquesta del CIS, la primera publicada després de les eleccions andaluses de juny

Concretament, el sondeig atorga al PP una estimació del vot del 30,1% davant del 28,2% que dona als socialistes de Pedro Sánchez, un avantatge d'1,9 punts. En sols un mes, el principal partit de l'oposició s'ha disparat tres punts (al juny el CIS el situava en el 27%), mentre que el PSOE n'ha perdut un. 

El baròmetre, elaborat l'1 i el 12 de juliol, en vespres del debat sobre l'estat de la nació, arreplega també una forta caiguda de Vox, que passa del 16,5% al 12%. Unides Podem, en canvi, supera la formació d'extrema dreta i se situa en el 13,4% dels sufragis, després de créixer 3,6 punts. El repunt coincideix amb el llançament del projecte Sumar, la plataforma d'escolta impulsada per la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, amb què estudia canalitzar una hipotètica candidatura electoral per als pròxims comicis generals. 

Ciutadans, per últim, certifica el declivi i només aconsegueix aglutinar un suport de l'1,7%, el pitjor registre fins a la data. 

També et pot interessar

stats