“L’efecte Feijóo” s'alenteix i el PSOE augmenta la distància amb el PP en el CIS

Malgrat caure l’estimació de vot als socialistes, augmenten l’avantatge respecte als populars, en acaparar el 29,2% dels sufragis

Feijóo i Sánchez se saluden en la sessió de control del Senat del 7 de juny
Feijóo i Sánchez se saluden en la sessió de control del Senat del 7 de juny / David Corral (Efe)

El PP ha vist com aquest juny s’ha frenat el conegut com a "efecte Feijóo", de manera que el PSOE, encara que perd més d'un punt en estimació de vot (fins al 29,2% dels sufragis) augmenta el seu avantatge amb el PP fins als 2,2 punts, gràcies a la caiguda més gran dels populars, que es deixen 1,7 punts en un mes. Són algunes de les conclusions de l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques, elaborat entre l'1 i el 9 de juny.

Aquestes dades evidencien que el PP trenca la senda ascendent en l'àmbit nacional des que Alberto Núñez Feijóo va accedir a liderar el partit.

El PP cau 1,7 punts en passar del 28,7% del mes de maig, al 27% en estimació de vot de juny i veu com s'allunya el seu rival polític.

No obstant això, en vot directe, sense la "cuina" de l'institut que dirigeix José Félix Tezanos, el PSOE i el PP segueixen pràcticament empatats, amb un 21,5% per al PSOE i un 21,4% per al PP.

Més enllà dels dos grans partits, Vox es manté ferm com a tercera força política, amb el 16,5% en estimació de vot –una dècima menys que al maig–, en tant que Unides Podem puja dues dècimes i se situa en el 9,8%.

Pel que fa a Ciutadans, no remunta, i encara que guanya una dècima des de maig, es queda amb l'1,9%, per davall d'ERC, amb el 2,4% i Més País-Compromís, amb l'1,9% en estimació de vot.

Segons el CIS, el PNB obtindria un 1,4%, per davant de JxCat, amb l'1,2; Bildu, amb el 0,8%, el mateix percentatge que la CUP, en tant que el BNG arribaria al 0,6% dels sufragis.

També et pot interessar

stats