El PP continua retallant la distància amb el PSOE, segons el CIS de maig

El Partit Socialista es manté com a primera força i no perd intenció de vot en comparació amb el mes anterior

El president del Govern, Pedro Sánchez, intervé en la sessió de control al govern en el Congrés
El president del govern, Pedro Sánchez, intervé en la sessió de control al govern en el Congrés / Efe

El PP continua millorant en les previsions de vot que publica el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El mostreig del mes de maig indica, de fet, que el PP ha passat d'una intenció de vot del  27,2% a l'abril al 28,7% al mes de maig. Mentrestant, el PSOE es manté en la mateixa intenció de vot que fa un mes, el 30,3%.

El CIS mostra també un repunt clar de Vox. El partit d'ultradreta va sumar una intenció de vot del 14,4% a l'abril, dada que aquest dijous ha pujat més de dos punts i s'ha situat en el 16,6%.

En l'altra banda, Unides Podem continua baixant mes a mes en intenció de vot i si el mes passat va registrar un 10,7% de la intenció de vot, aquest maig la dada s'ha situat en el 9,6%. Ciutadans també torna a perdre punts i se situa en l'1,8%.

A més, l'enquesta atorga a la coalició Més País-Compromís un 2,1% en estimació de vot, la mateixa dada que un mes abans.

Baixa la valoració de Feijóo i també de Sánchez

El president del PP ha baixat en l'última valoració dels ciutadans i se situa en maig per sota, en el 4,86 (a l'abril va aconseguir un 5,2). Es redueix també la puntuació que rep el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que passa d'un 4,65 al 4,28.

El CIS consolida Yolanda Díaz, minista de Treball, com la més valorada de la política espanyola actual i com a única que aprova en opinió dels ciutadans, amb un 5,05. En tot cas, ha baixat lleugerament en comparació amb el mes anterior.

Per contra, el líder de Vox, Santiago Abascal, torna a perdre puntuació i aconsegueix un 2,91.

També et pot interessar

stats