Sánchez manté Tezanos al capdavant del CIS

El sociòleg ha rebut crítiques per haver acceptat el càrrec sent membre del PSOE i per la metodologia en els sondejos.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i el director de la revista 'Temas', José Félix Tezanos, en una imatge d'arxiu
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, i el director de la revista 'Temas', José Félix Tezanos, en una imatge d'arxiu / Europa Press.

El sociòleg José Félix Tezanos es mantindrà com a president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) en el nou govern de Pedro Sánchez.

Tezanos va aterrar en el CIS amb polèmica el juny del 2018, ja que el van nomenar quan era membre de l'executiva del PSOE. A més, durant el seu mandat ha rebut crítiques per la seua metodologia en les enquestes electorals.

El mes d'octubre, Podem i Esquerra Unida en van demanar la destitució per haver demanat el vot bipartidista en un article publicat en la revista Temas, que ell mateix dirigeix. Tezanos argumentava que la "sensatesa" era concentrar el vot en els partits amb possibilitats de governar perquè això facilitaria que s'adoptaren les mesures legislatives de fons que permetrien desbloquejar la democràcia.

També et pot interessar

stats