Lastra dimiteix com a vicesecretària del PSOE per raons personals

La número dos dels socialistes abandona el càrrec en un moment complicat per al partit, després dels mals resultats de les eleccions andaluses

Adriana Lastra, en una imatge d'arxiu
Adriana Lastra, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Adriana Lastra, fins ara vicesecretària general del PSOE, ha dimitit. La número dos del partit ha argumentat raons personals per a abandonar les seues responsabilitats. Lastra, en un comunicat, ha justificat la decisió en “els canvis importants” que ha viscut en els últims mesos, que l’han obligada a agarrar-se una baixa laboral i que l’obliguen a estar “tranquil·la” i en “repòs” durant els pròxims mesos.

Lastra, que està embarassada, ha assenyalat que la situació personal que travessa actualment li impedeix assumir “la intensitat que exigeix la direcció del partit”. En el comunicat, la fins ara número dos del partit ha agraït la confiança que han dipositat en ella els socialistes per a assumir la vicesecretaria de la formació: “Vull agrair la confiança tots aquests anys recorreguts en un camí que molts van creure impossible i que hem fet realitat”, apuntava.

La dimissió de Lastra es produeix en un moment complicat per al partit, després dels mals resultats de les eleccions andaluses i amb peticions per part d'alguns socialistes d'un relleu en el càrrec de portaveu.

Assegura que fa dies li va traslladar aquesta decisió al secretari general del PSOE i president del govern, Pedro Sánchez, a qui agraeix "la seua confiança tots aquests anys recorreguts en un camí que molts van creure impossible" i que assegura que han fet realitat "pas a pas".

El mateix Sánchez, en transcendir la dimissió de la número dos, s'ha referit a Lastra com a "una socialista exemplar" i ha agraït el compromís que en els últims anys ha mostrat com a vicesecretària.

Segons Lastra, la subsecretaria general del Partit Socialista és "una de les responsabilitats més boniques que hi ha" però també "una tasca molt exigent en temps, esforç i desvetlaments".

També el president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha valorat la dimissió de la fins ara subsecretària general de la formació. Després d'agrair-li la feina realitzada, li ha desitjat que les coses li vagen "tan bé com siga possible" en l'àmbit personal.

Sense relació amb qüestions internes del PSOE

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, després de saber la decisió d’Adriana Lastra, ha transmés el seu afecte a la dirigent socialista, que segons ha reconegut, és amiga seua. Montero, en declaracions a Telecinco, ha afirmat que Lastra viu una situació personal particular i que suposa que aquesta situació n'ha motivat la dimissió. 

Més tard, la portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha desvinculat la marxa de Lastra de les qüestions internes de partit. "Ho ha deixat claríssimament clar, són raons personals i vostés van veure la setmana passada en què està el govern, en què està el PSOE, que és a donar resposta a l'economia espanyola", ha assegurat quan li han preguntat, en una entrevista concedida a TVE, si l'eixida de la fins ara número dos del partit estaria relacionada amb el debat sobre l'estructura del PSOE.

Subsecretària des del 2017

Lastra va ser elegida subsecretària general del partit en el 39 Congrés Federal del PSOE, el 2017, i va ser reelegida per a aquest càrrec en el 40 Congrés Federal, l'octubre passat a València. Es va convertir en portaveu del PSOE al Congrés després de prosperar la moció de censura que va portar Sánchez a presidir el govern espanyol, el 2018.

El setembre passat el diputat socialista Héctor Gómez la va substituir com a portaveu del PSOE en el Congrés amb l'objectiu que la política asturiana se centrara en el dia a dia del partit.

També et pot interessar

stats