El PSPV defensa que la remodelació de Sánchez no minva el pes del socialisme valencià en l'executiva nacional

La vicesecretària d'Igualtat, Ana Domínguez, lleva importància al fet que no s'incorporen més dirigents del territori i fia la capacitat d'influència a la relació directa entre Puig i el president espanyol

Ana Domínguez, aquest divendres en 'Les notícies del matí'

La remodelació que planeja Pedro Sánchez en l'executiva nacional del PSOE manté en quatre els representants del socialisme valencià en la cúpula del partit, un fet al qual ha intentat llevar ferro la portaveu i vicesecretària d'Igualtat del PSPV, Ana Domínguez. Entrevistada aquest divendres en Les notícies del matí, ha assegurat que no és cert que el socialisme valencià no tinga pes en el màxim òrgan de direcció del partit: "No hi estic gens d'acord", ha subratllat.

Segons ha explicat, els canvis en el màxim òrgan de direcció del PSOE, que es ratificaran dissabte, no contemplen l'eixida de cap figura valenciana, per la qual cosa "la quota continua sent la mateixa". "No faig cap lectura negativa", ha afegit. Així, ha recordat els quatre representants amb què compta actualment el PSPV: Arcadi España, actual conseller d'Hisenda; Amparo Marco, alcaldessa de Castelló de la Plana; Diana Morant, ministra de Ciència i Innovació; i Patricia Blanquer, diputada al Congrés. Perfils, ha remarcat "molt potents" que defensen els interessos valencians i "transmeten el missatge del PSPV".

No estic gens d'acord que el PSPV no té pes en l'executiva del PSOE Ana Domínguez - Portaveu i vicesecretària d'Igualtat del PSPV

La jove política ha apel·lat a la via del diàleg per a mantindre la capacitat d'influència del socialisme valencià, que fia a la relació directa entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'homòleg espanyol. "Hi ha un nivell d'interlocució entre Puig i Sánchez que permet molts avanços", ha remarcat. I ha destacat que el dirigent estatal entén l'autonomia valenciana com "un dels bastions fonamentals" per a continuar amb l'executiu estatal "de progrés" que integra amb Unides Podem. Sánchez també és conscient, ha afegit, de la tasca de Puig al capdavant de la Generalitat: "Es fa càrrec que ha aconseguit capgirar la imatge que hi havia de la Comunitat Valenciana i que la situació que tenim, ho diuen les xifres, és molt millor que el 2015", ha apuntat Domínguez, en referència a quan governava el PP valencià.

Sánchez es fa càrrec que Puig ha capgirat la imatge que hi havia de la Comunitat Valenciana i que la situació que tenim és molt millor que el 2015 Ana Domínguez - Portaveu i vicesecretària d'Igualtat del PSPV

La portaveu dels socialistes valencians ha explicat també que els canvis en l'estructura de l'executiva nacional i en els grups parlamentaris dins del PSOE, que es ratificaran aquest dissabte en el comité federal extraordinari, són una forma de cohesionar el partit, que ha d'estar "fort" de cara a les eleccions generals del 2023 i ser "esperançador" per a la ciutadania. "Es llança un missatge de remodelació, que es busquen perfils molt potents i amb molta experiència que complementaran en l'executiva altres perfils més joves, amb menys experiència, però moltes ganes", ha assenyalat.

Preguntada per les declaracions del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui retreia aquest dijous al govern espanyol de Sánchez que no canvia el finançament autonòmic perquè Esquerra Republicana de Catalunya no el deixa, Domínguez ha celebrat que el principal partit de l'oposició "se'n puge al carro" de la reforma. "És una bona notícia", ha dit. Tot i això, ha recordat que el PP ja va tindre l'oportunitat de canviar el model de finançament "quan tenia majoria per a fer-ho" i ha lamentat que "és molt fàcil buscar culpes abans que ser part de la solució".

Buscar una "eixida democràtica" a la crisi del PSPV a Alacant

Sobre la crisi oberta al PSPV d'Alacant, on el portaveu local, Francesc Sanguino, es resisteix a presentar la dimissió després de denunciar l'existència d'un grup municipal paral·lel, Ana Domínguez ha defensat que cal garantir l'estabilitat "en tot moment" i "governar per a la gent". Al respecte s'ha mostrat molt diplomàtica i confiada que la situació es resoldrà "al més prompte possible" amb una eixida "democràtica". 

També et pot interessar

stats