Sánchez convoca un comité federal dissabte vinent per a abordar canvis en el PSOE

El líder dels socialistes podria aprofitar la marxa de Lastra com a número dos del partit per a renovar la direcció de cara al nou cicle electoral

Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Gustavo Valiente Herrero (Europa Press)

El PSOE celebra dissabte que ve, 23 de juliol, un comité federal per a estudiar i ratificar possibles canvis en el partit després de la dimissió de la vicesecretària general, Adriana Lastra, segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat a Efe fonts socialistes.

El possible relleu de la fins ara número dos del PSOE depén del comité federal, màxim òrgan del partit entre congressos, que ha de ratificar la decisió que prenga sobre el tema el líder dels socialistes, Pedro Sánchez.

A més, el també president del govern espanyol pot aprofitar per a fer més retocs en el partit, que travessa un moment difícil després dels mals resultats a Andalusia. També planen algunes peticions de canvis interns per a afrontar el nou cicle electoral, encara que també és possible que es limiten a redistribuir les funcions de Lastra.

La socialista va anunciar dilluns que dimitia dels càrrecs en el partit per "canvis importants" en la vida personal a causa de l'embaràs. Una circumstància que, segons ha dit, li exigeix "tranquil·litat i repòs" i li suposa una dificultat per a compaginar "amb la intensitat" que exigeix la direcció del PSOE. 

Després de l'eixida de Lastra, que arriba enmig d'una disputa interna amb el secretari d'organització, Santos Cerdán, queda a saber si Sánchez, com a secretari general, cobrirà la vacant, la deixarà lliure o escometrà més canvis en la direcció.

També et pot interessar

stats