El portaveu dels socialistes d'Alacant anuncia la dimissió

El regidor avança que deixarà les seues responsabilitats després de denunciar a la direcció del partit que, des del si de la formació, s'ha creat un grup alternatiu que orquestra la política municipal del PSPV

Sanguino, el primer per la dreta, en un acte electoral junt als líders del partit
Sanguino, el primer per la dreta, en un acte electoral amb els líders del partit / À Punt NTC

La crisi oberta al PSPV d'Alacant sembla que acabarà amb la dimissió del portaveu municipal del grup socialista, Francesc Sanguino. El polític anuncia la seua renúncia a les responsabilitats municipals un dia després de denunciar davant la direcció del partit l'existència d'un grup paral·lel, encapçalat per l'exsenador socialista Ángel Franco, amb la connivència del secretari general local, Miguel Millana, i de regidors i assessors destituïts.

Sanguino ha anunciat que abandonava les seues responsabilitats com a regidor amb un tuit de comiat: "Vaig fer el que vaig poder fer, els que poden, que ho facen millor", ha publicat.

El líder municipal dels socialistes va denunciar davant de la direcció regional i nacional dels socialistes que hi havia un grup municipal paral·lel, que no comptava amb ell, i per això demanava la destitució de tres assessors i de la portaveu adjunta. 

En canvi, aquells a qui apuntava Sanguino tenen una visió molt diferent i asseguren que ells representen la majoria del partit i per això han demanat a Sanguino que es retracte de les acusacions, com manifestava a À Punt Miguel Millana, secretari general dels socialistes alacantins.

Puig: "Ningú és imprescindible"

La intervenció de la direcció del partit a València ha posat fi a aquest capítol en la crisi del partit. El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ja advertia aquest dilluns que "ningú és imprescindible". "El que ha de fer qualsevol dirigent polític en qualsevol instància és pensar sempre en l'interés general i tenint en compte que ningú de nosaltres és imprescindible", advertia Puig.

També et pot interessar

stats