Catalá confia que hi haja “unitat” i “generositat” en la reunió de Casado amb els barons

La secretària general del PPCV veu un “gest de generositat” en la dimissió de García Egea

María José Català, junt al també popular Miguel Barrachina, en les Corts aquest dimecres
María José Catalá, amb Miguel Barrachina, en les Corts aquest dimecres / PPCV

La dimissió de Teodoro García Egea, fins a aquest dimarts secretari general del Partit Popular, és “un gest de generositat” i demostra que García Egea ha posat el projecte dels populars "per davant de la seua situació personal". Així ho veu la secretària general del PP a la Comunitat Valenciana, María José Catalá, que ha valorat positivament la dimissió de García Egea, un dels integrants del nucli més pròxim a Pablo Casado.

Catalá, a més, ha expressat el seu desig que la reunió de la direcció nacional amb els barons autonòmics d'aquest dimecres acabe amb "unitat". La també síndica del PP en les Corts ha remarcat que el PP valencià està "totalment unit" respecte a la petició d'un congrés extraordinari i ha subratllat que aquests dies "hi ha hagut paraules molt grosses", per la qual cosa espera que la reunió del comité autonòmic servisca per a "tranquil·litzar i relaxar", i que hi isca un "missatge d'unitat".

Per a això, María José Catalá ha insistit que ha d'haver-hi "generositat per part de tots" en un "partit que aspira al govern i ha de tornar-hi" a la Comunitat Valenciana i a Espanya de manera "urgent". Així, espera que els líders autonòmics "resolguen de manera immediata aquesta situació".

En aquest sentit, creu que en la reunió d’aquest dimecres haurà d'eixir "consens i unió de tot el PP nacional" i s'ha mostrat confiada que "serà així". "Estarem a l'altura de les circumstàncies i eixirem amb una solució ràpida a aquesta cruïlla", en la qual els militants "prendran la veu i es pronunciaran sobre el futur del partit".

A la pregunta sobre el congrés extraordinari, que els populars valencians també han reclamat a Casado, Catalá no s'ha pronunciat sobre les possibles candidatures que hi concorreran. De fet, sobre si farien costat a Casado si es tornara presentar, ha asseverat: "Si ara comencem a parlar de gent que es puga presentar, no eixirem d'ací mai".

I pel que fa a la postura del PP a la Comunitat Valenciana, si suposa un canvi d'opinió respecte a la figura de Pablo Casado, que va donar suport a la directiva regional amb Carlos Mazón al capdavant, Catalá ha destacat que la direcció valenciana "no ha deixat de valorar el treball de la direcció nacional del partit". "Mai ho hem fet", ha remarcat.

"Jo crec que el que vam fer és demanar un congrés extraordinari per a superar una situació que, sens dubte, és difícil, però no hem canviat en absolut la nostra manera de pensar i hem sigut absolutament lleials al partit. És cert que la situació orgànica és molt difícil, els militants demanaven i demanen un congrés extraordinari i ens devem als militants", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats