El PPCV es desmarca de Casado i demana un congrés "extraordinari" i "urgent"

Mazón trenca amb Casado i diu que és l'hora "de sentir els afiliats més que els dirigents"

Carlos Mazón, en la seu del partit, minuts abans d'una roda de premsa del passat setembre
Carlos Mazón, en la seu del partit, minuts abans d'una roda de premsa del passat setembre / Rober Solsona (Europa Press)

El PP valencià trenca el suport mostrat durant els últims dies a la direcció nacional i demà dimecres el seu líder regional, Carlos Mazón, demanarà a Pablo Casado, un congrés "extraordinari i urgent" per a "marcar els lideratges forts que porten el Partit Popular al govern d’Espanya", segons han manifestat els populars en un comunicat. Aquest serà el plantejament que traslladarà Mazón a la resta de presidents autonòmics de la formació als quals Génova reunirà en el comité autonòmic.

Des del punt de vista dels populars valencians, el congrés que reclamen permetria "donar veu" als militants i escollir els líders que guien la formació cap al canvi de govern d’Espanya i, en el cas del nostre territori, de la Generalitat.

En el comunicat remés per la direcció del partit a la Comunitat Valenciana, destaquen que en els últims dies "el PPCV ha treballat perquè la crisi oberta en el si del PP es tancara al més prompte possible". A més, insisteixen que la formació "sempre ha treballat sense descans i de manera lleial amb el projecte nacional que representa el Partit Popular" i avancen que continuaran en aquesta línia.

A més, en la direcció que avançava María José Català només uns minuts abans, la postura que traslladarà demà Carlos Mazón al comité autonòmic és la dels afiliats. “Hem comprovat que les seues exigències d'una ràpida solució al problema generat coincideixen completament amb la voluntat de la direcció del PPCV”, matisa el comunicat.

"Apel·lem al diàleg i a la unitat, la unitat és el més important per a nosaltres”, explicava la secretària general del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, María José Catalá, en referència al missatge que traslladarà demà dimecres el president de la formació a Pablo Casado.

El PP és un partit molt unit, les tres estructures provincials i la regional anem a l'una María José Catalá - Secretària del PPCV

La posició de Mazón té l’aval unànime de les tres divisions provincials del partit i la regional, com ha remarcat Català a València, en acabar l’acte commemoratiu del Dia de la Igualtat Salarial, i com remarca el comunicat del PPCV.

Minuts abans que es fera públic aquest comunicat, la secretària de la formació a la Comunitat Valenciana ha remarcat que el “Partit Popular és un partit molt unit, les tres estructures provincials i la regional anem a l'una”.

“La posició valenciana és unànime, de consens, intentant concentrar el sentiment del PP a la Comunitat Valenciana”, afegia María José Catalá. També s’ha negat a deixar entreveure quina serà la posició dels populars valencians, si apostar per la renovació de la cúpula nacional o, per contra, mantindre-hi al capdavant l’equip actual, liderat per Pablo Casado. 

Canvi de postura de Mazón

Carlos Mazón s’ha mostrat prudent aquests dies en les valoracions sobre la crisi oberta al seu partit per Ayuso, presidenta regional de Madrid, i Pablo Casado, president nacional de la formació, i únicament instava a la unitat per a resoldre aquesta situació. Així mateix, el líder valencià confiava en la "ràpida resolució" de l’expedient que li ha obert el PP a Ayuso

Cap recordar que Mazón va rebre el suport de Pablo Casado i Teodoro García Egea, secretari general del PP, quan va accedir al càrrec de president regional fa nou mesos i després que la cúpula nacional afavorira la partida de la seua precedessora, Isabel Bonig

"És el moment de sentir els afiliats més que els dirigents"

El president del PP de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha admés, a l'eixida de l'acte empresarial que ha clausurat aquest dimarts el rei Felip VI, que la situació del partit és "indiscutiblement complicada". "L'eixida és urgent. L'aposta de tot el PP valencià és un congrés extraordinari i urgent, donar-li la veu als militants i afiliats", ha emfatitzat.

Mazón ha insistit en la necessitat de reforçar el partit des de "la unitat". I ha evitat respondre a la pregunta de si Pablo Casado ha de dimitir. "No crec que siga el moment ni ajude gens parlar de noms concrets. Toca construir", s'ha limitat a dir. "És el moment de sentir els afiliats més que els dirigents", ha afegit. Tampoc ha volgut opinar sobre la dimissió com a portaveu del PP de José Luis Martínez-Almeida. Una decisió que ha qualificat de "personal".

També et pot interessar

stats