Mazón reitera el missatge d’unitat dins del PP per a solucionar la crisi interna

El president del PP valencià aposta pel “diàleg” i la “generositat” per a salvar la situació i evita pronunciar-se sobre la dimissió de Casado o la implantació d’una gestora

Carlos Mazón atén els mitjans de comunicació abans de començar la reunió amb els alcaldes de la província
Carlos Mazón atén els mitjans de comunicació abans de començar la reunió amb els alcaldes de la província d'Alacant / À Punt NTC

Des de les files populars de la Comunitat Valenciana, el president Carlos Mazón instava a la unió del partit i apel·lava, com ja va fer aquest diumenge, “al diàleg i la generositat” per a resoldre la crisi que s’ha obert al si de la formació arran del suposat espionatge a la presidenta del partit en la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i que ha tret a la llum un presumpte cas de corrupció.

El missatge de Mazón coincidia pràcticament en el temps amb l’anunci d’Ayuso de remetre a la Fiscalia aquest dilluns la documentació del contracte que implica el seu germà com un dels presumptes beneficiaris d’adjudicacions de contractes de la Comunitat de Madrid.

“És el moment que tots posem el millor de nosaltres mateixos perquè, amb diàleg i generositat, puguem resoldre aquesta situació al més prompte possible, la resta és despistar-nos del que s'ha de fer”, assegurava el líder valencià abans de reunir-se amb els alcaldes de la província.

El líder valencià no es pronuncia sobre dimissions

Amb aquestes declaracions, que ha repetit fins a quatre ocasions en escassos minuts, Mazón evitava pronunciar-se sobre la dimissió de Casado, la conveniència que algú haja de fer un pas enrere, haver de recórrer a una gestora, com defensa Feijóo, o la dimissió de Garcia Egea. Tots aquests assumptes li han plantejat els periodistes abans de començar la trobada amb els alcaldes de la província d'Alacant.

El president dels populars valencians feia aquestes declaracions a Alacant mentre la direcció nacional del seu partit, encapçalada per Pablo Casado, es reunia a Madrid per a abordar la situació en què es veu immers el partit, des que es destapara el nou enfrontament entre el president nacional i la presidenta de la formació a Madrid.

Ayuso prepara la documentació per a la Fiscalia

Les declaracions del líder valencià també coincidien en el temps amb l’anunci de la presidenta madrilenya, qui ha avançat que enviarà hui mateix a la Fiscalia tota la documentació del contracte relacionat amb el seu germà, un dels presumptes beneficiats pels contractes falsejats a un amic de la família en plena pandèmia.

Ayuso ha tornat a enviar un missatge a Pablo Casado, a qui li ha recordat que el seu lloc, el d’Ayuso, està a Madrid: "El meu compromís està i seguirà a Madrid", ha afirmat la presidenta madrilenya en la inauguració d'una biblioteca a Boadilla del Monte. La presidenta regional ha criticat que en aquest "cruel atac polític" se li ha negat la presumpció d'innocència així com la maniobra d'implicar-la en "corrupció i males pràctiques".

Ayuso ha admés que el seu germà va cobrar 55.850 euros pel contracte adjudicat a l'empresa Priviet Sportive per a comprar mascaretes, encara que argumenta que aquest import era "contraprestació per la seua feina" i no "una comissió per intermediació".

Al territori valencià, Carlos Mazón insistia en el fet que “el mantra més important” i aquell que li ha traslladat la militància és el d’apostar pel diàleg i la generositat. Convé recordar que el president del PP a la Comunitat Valenciana va rebre el suport de Casado mateix i de Teodoro García Ejea fa nou mesos, quan va accedir al càrrec en substitució d’Isabel Bonig, qui va reconéixer públicament que deixava el càrrec per falta de suport de la cúpula nacional.

També et pot interessar

stats