Casado convoca una reunió amb la direcció del PP aquest dilluns

Més de 3.000 simpatitzants d'Ayuso s'han concentrat aquest diumenge a les portes de la seu del Partit Popular per a mostrar-li el seu suport

Moltes veus dins del partit demanen l'eixida d'Egea / À Punt NTC

El líder del PP, Pablo Casado, ha convocat per a aquest dilluns el comité de direcció del Partit Popular enmig de la profunda crisi interna que travessa la formació, segons han avançat fonts de la direcció nacional.

Aquesta reunió de Casado amb el seu equip, que està prevista per a les 11 del matí, arriba un dia després de la concentració d'aquest diumenge a les portes de la seu del PP, on més de 3.000 simpatitzants s'han manifestat al crit d'"Ayuso presidenta".

La preocupació creix en les files del PP per la foto d'un partit "fracturat" i algunes fonts del partit ja creuen que la possible eixida de Teodoro García Egea, secretari general de la formació, no és suficient i comencen a qüestionar el lideratge de Pablo Casado.

De fet, en les últimes hores augmenten les veus que consideren que només un congrés extraordinari pot acabar amb el "mal irreparable" que s'està fent al PP. El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha deixat caure també aquesta possibilitat en advertir públicament Casado que si no soluciona aquesta "hemorràgia" pot haver-hi un congrés extraordinari, "perquè no es pot arribar a juliol", quan toca el conclave ordinari, "amb aquesta ferida oberta".

Crits de "Ayuso, presidenta" i "Pablo, Fra-Casado" a la manifestació a favor d'Ayuso

AIxí, aquest diumenge milers de persones s'han desplaçat fins a la seu del PP estatal, al carrer Gènova 13 de Madrid, per a mostrar el seu suport a la presidenta autonòmica, Isabel Díaz Ayuso, i demanar la dimissió del president del partit, Pablo Casado, i del secretari general, Teodoro García Egea.

En la manifestació, que s'ha estés al llarg de tot el carrer, els simpatitzants d'Ayuso han cridat consignes com "Ayuso, presidenta", "Pablo, Fra-Casado", "Egea dimissió" i "Isabel".

Fins a aquest punt s'ha desplaçat un fort operatiu de la Policia Nacional, que ha acordonat els voltants de Gènova 13 per a impedir el pas d'entre 3.000 i 3.500 manifestants, xifres segons fonts de la delegació del govern a Madrid.

Amb açò, els simpatitzants d'Ayuso no donen per resolta la crisi que s'ha produït en el si del partit, tot i que per part dels dos líders populars, la guerra interna es va tancar presumptament quan la direcció nacional del partit va acceptar aquest dissabte les explicacions de la presidenta madrilenya sobre les contractacions al seu germà. Posteriorment, confirmaren que retirarien l'expedient informatiu.

Génova nega que Garcia Egea encomanara l'espionatge

D'altra banda, en la nit de dissabte el PP va eixir al pas d'una informació publicada per El Mundo i va desmentir que l'espionatge denunciat per Ayuso partira de García Egea.

"El PP desmenteix rotundament la informació d'El Mundo sobre el secretari general i el seu equip. Una informació publicada sense que el mitjà s'haja posat en contacte amb el PP per a contrastar la seua veracitat", explica un tuit publicat en el seu compte oficial de Twitter. El PP ha anunciat "mesures judicials" davant aquestes "falsedats".

Mazón: "Esperem que la situació acabe al més prompte possible i de la millor manera"

Sobre la crisi, el líder del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assenyalat que espera que "tots posen el millor d'ells mateixos, amb generositat i diàleg", perquè la situació es puga resoldre "al més prompte possible".

També espera que les circumstàncies no "despisten ningú del principal objectiu", que per a ell "és la Comunitat Valenciana".

També et pot interessar

stats