La investigació del PP a Ayuso per una adjudicació a dit amb la qual s'hauria enriquit el seu germà trenca el partit

Una agència de detectius va investigar, a instàncies de Gènova, el germà de la presidenta madrilenya per a aclarir si havia rebut una comissió de 280.000 euros en un contracte sanitari

La presidenta del govern madrileny en el pleno d’aquest dijous
La presidenta del govern madrileny en el pleno d’aquest dijous / Javier Lizón (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 de febrer 2022 - 09:14 Actualitzat: 17 de febrer 2022 - 13:33

L'espionatge a un dels germans de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, des del Partit Popular mateix, per investigar un possible cas de corrupció ha reobert la guerra interna en el partit.

El focus se centra en el familiar de la presidenta madrilenya que, segons publica aquest dijous el diari ABC, hauria cobrat una comissió de 280.000 euros per mediar en l'adjudicació d'un contracte sanitari per un import d'1,5 milions d'euros.

La compra de mascaretes sanitàries es va adjudicar a dit a l'empresa d'un amic del germà d'Ayuso. La informació, que cita fonts de Génova, manté que la direcció nacional popular "té constància de la comissió", però no "la prova definitiva que els permeta dur-la a la Fiscalia".

El desembre passat van avisar la presidenta madrilenya que una agència de detectius havia rebut l'encàrrec, en nom de l'Empresa Municipal de l'Habitatge del consistori, d'investigar el seu germà per a intentar acreditar el possible de comissions a canvi de contractes públics, segons ha publicat el diari El Mundo i confirmen a Europa Press fonts del seu entorn. Tot i que l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida ha negat aquesta investigació, fonts pròximes al partit afirmen que, fins a Génova van arribar informacions d'un suposat tracte de favor a una empresa propietat d'un amic del germà de la presidenta madrilenya.

Els detectius buscaven un extracte de compte bancari del germà d'Ayuso i la declaració de proveïdors davant l'Agència Tributària de l'empresa Priviet Sportive SL, a la qual la Comunitat de Madrid havia atorgat, en plena pandèmia, un contracte d'1,5 milions per a la compra de mascaretes a la firma d'un amic del germà d'Ayuso. Volien saber si l'adjudicatària li havia abonat alguna quantitat.

Arran d'això, l'Ajuntament de Madrid, que presideix el també popular José Luis Martínez-Almeida, va decidir obrir una investigació interna, per a la qual van interrogar durant les últimes setmanes diversos funcionaris. Per ara, sembla que les conclusions apunten que no es va produir aquest encàrrec.

D’altra banda, El Confidencial publica que han sigut alts càrrecs del PP, pròxims a la direcció nacional, els que han contactat amb els detectius privats per a encarregar aquesta investigació.

Ayuso, per la seua banda, i després que haja agafat dimensió aquest assumpte i generar reaccions de representants polítics de tots els colors, ha negat que hi haja hagut cap contractació irregular des del govern autonòmic madrileny. "Com que jo no he fet res ni he adjudicat res al meu entorn, done per resposta la seua pregunta", ha declarat Ayuso en el ple de l'Assemblea de Madrid a una pregunta que li plantejava la portaveu de Més Madrid, Mónica García.

La presidenta madrilenya ha acusat "els uns i els altres" d'anar contra ella, però com que "no han pogut acabar" amb ella, "van contra el més important que té una persona, que és la seua família", ha lamentat.

La versió oficial del PP ho desmenteix

Davant d'aquestes informacions, el Partit Popular ha emés un comunicat en el qual "desmenteix rotundament les informacions publicades en relació amb una suposada investigació sobre els contractes sanitaris adjudicats per la Comunitat de Madrid" i ha avisat que adoptarà les mesures judicials oportunes davant d'aquestes falsedats. 

Martínez-Almeida nega la investigació

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha negat que des de cap departament municipal s’ordenara investigar l’entorn d’Ayuso. "Si hagueren sigut certes" les notícies sobre el suposat espionatge a l'entorn de Díaz Ayuso des d'alguna empresa municipal, ell, com a alcalde, hauria adoptat "totes les mesures oportunes" per a evitar que es repetiren fets així, ha indicat.

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, en la roda de premsa que ha oferit aquest dijous i on ha negat haver ordenat la investigació a Ayuso
L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, en la roda de premsa que ha oferit aquest dijous i on ha negat haver ordenat la investigació a Ayuso / Miguel Osés (Efe)

L’alcalde madrileny ha negat cap implicació d’Ángel Carromero, coordinador general d'alcaldia i un dels implicats segons les informacions publicades, i ha defensat que no hi ha "cap" irregularitat entre el personal municipal. "No permetrem en cap cas, de cap manera, que l'Ajuntament (de Madrid) puga ser utilitzat amb finalitats espúries i partidistes", ha subratllat Martínez-Almeida.

Rodríguez demana al PP una resposta "exemplar"

"Pel bé i l'interés general del país, espere que el PP siga capaç d'afrontar aquesta situació i donar una resposta determinant i exemplar", ha indicat la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, en referència al possible espionatge a l'entorn d'Ayuso, per a indicar que amb aquesta situació "perd la democràcia".

Rodríguez ha recordat que Espanya travessa un moment molt important, en al·lusió als fons europeus de recuperació. Considera que el país està en una senda "d'estabilitat social i política, on l'oposició també és important", per això ha lamentat que el principal partit de l'oposició estiga "en aquestes circumstàncies". "No és bo per a la democràcia, no és la primera vegada que ocorre", ha indicat per a recordar la investigació de l'operació Kitchen.

També et pot interessar

stats