El PP tancarà l'expedient a Ayuso després de rebre informació sobre els contractes del seu germà

La formació ha lamentat “els esdeveniments dels últims dies”, en referència al conflicte entre la direcció estatal i la presidenta madrilenya

Alguns barons populars han pressionat per a tancar ràpidament la crisi entre Génova i Díaz Ayuso / À Punt NTC

El Partit Popular tancarà l'expedient informatiu obert contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després del comunicat del govern autonòmic que remetia les explicacions requerides sobre el contracte del qual es va beneficiar el germà de la dirigent.

Així li ho va comunicar el líder del PP, Pablo Casado, a Díaz Ayuso en la reunió que van mantindre els dos aquest divendres a Génova, segons han informat fonts de la direcció nacional del PP. En concret, Casado va informar Ayuso que la informació requerida sobre la contractació d'emergència, i aportada per la Comunitat de Madrid, s'incorporarà a l'expedient informatiu obert per a "concloure'l satisfactòriament".

No obstant això, fonts de la cúpula del Partit Popular neguen que aquest pas es done a canvi de "res". A més, segons les mateixes fonts, Casado va negar davant la presidenta madrilenya haver ordenat cap investigació sobre les activitats professionals del seu entorn i va avisar que "emprendrà accions legals contra qualsevol persona que afirme el contrari". Ara, el Comité de Drets i Garanties, que encapçala Andrea Levy, es reunirà per a tancar "formalment i de manera satisfactòria" l'expedient obert contra Díaz Ayuso, segons indiquen fonts de la direcció.

La reunió va tindre lloc després que Díaz Ayuso denunciara una operació de l'entorn de Casado per a destruir-la i el líder dels populars difonguera les seues sospites sobre suposades irregularitats en un contracte adjudicat pel govern madrileny del qual s'hauria beneficiat el germà de la presidenta.

El partit ha enviat aquest dissabte un missatge als mitjans en què lamenta “els esdeveniments dels últims dies” i ha remarcat que “continuarà defensant al costat de tots els militants el millor projecte de futur per a Espanya". En aquest context de tensió, alguns barons populars han pressionat per a tancar de manera urgent la crisi entre Génova i Díaz Ayuso. L'objectiu, com ha assenyalat el president gallec Núñez Feijóo, és evitar un congrés extraordinari i fer més mal al partit.

La direcció nacional parla d'"unitat indestructible" del grup parlamentari i que caben "molts" en el partit, però també han apel·lat a la “responsabilitat, la lleialtat, el compromís, la transparència i l’exemplaritat” en un clar missatge a la presidenta madrilenya. 

Pel que fa a Díaz Ayuso, ja no parla de "comissió" sinó de "gestió" i admet el cobrament de 55.000 euros per part del seu germà en el contracte de les mascaretes. A més, la presidenta ha reconegut l’existència de més contractes.

Hi ha tres contractes més dels quals Isabel Díaz Ayuso no ha donat, de moment, explicacions. A banda, com ha avançat el diari Público, la Conselleria de Sanitat madrilenya hauria adjudicat al soci de la mare de la presidenta d’aquesta comunitat autònoma un contracte de 925.000 euros.

Al marge de les actuacions del PP, serà la justícia la que valide la legalitat d'aquests contractes, ja que l'oposició madrilenya ha traslladat aquesta informació a la Fiscalia Anticorrupció.

Barcala demana unitat al PP

El president local del Partit Popular a Alacant, Luis Barcala, ha reiterat aquest dissabte que "Alacant i els alacantins són el primer" i ha remarcat que "la defensa de la gent de la nostra terra ha d'estar per damunt de qualsevol interés partidista".

El també alcalde d'Alacant ha demanat a la formació conservadora “unitat, altesa de mires, una ràpida solució i no oblidar que ha d'anteposar-s'hie l'interés d'Espanya i els espanyols".

Génova nega que Garcia Egea encomanara l'espionatge

D'altra banda, en la nit de dissabte el PP va eixir al pas d'una informació publicada per El Mundo i va desmentir que l'espionatge denunciat per Ayuso partira de García Egea.

"El PP desmenteix rotundament la informació d'El Mundo sobre el secretari general i el seu equip. Una informació publicada sense que el mitjà s'haja posat en contacte amb el PP per a contrastar la seua veracitat", explica un tuit publicat en el seu compte oficial de Twitter. El PP ha anunciat "mesures judicials" davant aquestes "falsedats".

També et pot interessar

stats