Els populars valencians donen suport a Casado en la guerra oberta amb Ayuso

Mazón, Catalá, Bastidas o Hoyo lloen el líder nacional i desitgen que siga el pròxim president del govern espanyol

El president del PP a la Comunitat Valenciana, a l'esquerra, i el president nacional del partit en la convenció nacional de la formació, que va acollir València a l'octubre
El president del PP a la Comunitat Valenciana, a l'esquerra, i el president nacional del partit en la convenció nacional de la formació, que va acollir València a l'octubre / Jorge Gil (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
18 de febrer 2022 - 07:55 Actualitzat: 18 de febrer 2022 - 14:34

El terratrémol polític que ha desencadenat l’espionatge en l’entorn de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s’ha fet sentir al territori valencià. Els representants populars de la Comunitat Valenciana han mostrat suport a la direcció nacional a través de les xarxes socials, on s'han manifestat obertament favorables a Pablo Casado, president nacional, i han mostrat confiança que, malgrat la crisi oberta en el si de partit, siga el pròxim president del govern espanyol. Casado va fer costat al líder valencià, Carlos Mazón, quan va accedir al càrrec fa nou mesos.

El PP ha viscut aquest dijous una jornada frenètica, que va acabar amb Ayuso amb un expedient obert per part del seu partit després que la presidenta madrilenya carregara contra Casado, ja que el va acusar d’espiar-la per a destruir-la políticament. La presidenta madrilenya va fer aquestes declaracions explícites en assabentar-se que un departament de l’Ajuntament de Madrid, presidit pel també popular José Luis Martínez-Almeida, presumptament l’havia espiada per a aclarir si el govern autonòmic havia adjudicat un contracte de mascaretes a un amic del germà d’Ayuso, en el que pot ser un nou cas de corrupció.

Davant tots aquests colps i contracolps d’aquest dijous, els populars valencians han fet costat a la direcció nacional del partit. Un d’ells ha sigut el president regional del PP, Carlos Mazón, que rebia el suport de Casado mateix i de Teodoro García Ejea fa nou mesos, quan va accedir al càrrec en substitució d’Isabel Bonig.

Mazón defensava en Twitter que Casado “és una persona íntegra” i anava més enllà en afirmar que es un bon substitut de Pedro Sánchez.

Per la seua banda, María José Catalá, portaveu municipal del PP a València i també presidenta del col·lectiu local, a pesar que aquest dijous en les xarxes socials havia manifestat el seu suport explícit a Casado, aquest divendres ha sigut més moderada i, a la pregunta d'À Punt sobre la seua valoració respecte a l'enfrontament en el si del partit, s’ha limitat a desitjar que la situació acabe al més prompte possible: "El més productiu i el millor que puc fer pel meu partit és, sobretot, confiar que s'arribe a un acord i que aquesta situació dolorosa acabe prompte", ha sentenciat.

També s'hi ha pronunciat Elena Bastidas, portaveu adjunta del grup popular en les Corts. La diputada autonòmica ha assegurat que el PP "és un gran partit", un partit "de govern" i que confia en el "bon fer" dels seus dirigents". "Més prompte que tard solucionarem aquest dolorosíssim episodi", ha dit, en referència a l'incendi entre Génova i Ayuso. Com els seus companys de partit, Bastidas ha reivindicat el paper del PPCV a la Comunitat Valenciana com a principal partit de l'oposició a qui els valencians, ha recalcat, han encarregat fiscalitzar l'acció del "tripartit d'esquerres" del Botànic, integrar pel PSPV, Compromís i Unides Podem.

Per la seua banda, la diputada al Congrés i presidenta del comité electoral nacional, Belén Hoyo, apel·lava a un partit “fort i unit” per a fer fora al “sanchisme” de la Moncloa. Sense fer cap al·lusió directa a l'enfrontament entre la direcció regional madrilenya i la nacional, Hoyo afegia que “Pablo Casado és garantia de futur per al centredreta”.

També et pot interessar

stats