Guerra interna en el PP: el partit expedienta Ayuso per les acusacions “quasi delictives” contra Casado

El secretari general del PP ha comparegut després que Ayuso atacara directament Casado

Guerra interna en el Partit Popular / À Punt NTC

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha anunciat aquest dijous que el partit ha obert un expedient informatiu contra la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després de les greus acusacions que ha llançat contra el líder del PP, Pablo Casado.

En una roda de premsa en la seu de Génova, Egea ha informat també que els serveis jurídics del PP ja estan estudiant les actuacions que puguen sorgir legalment en vista la situació que s'ha creat.

"Vull desmentir de manera categòrica que aquest partit ordenara contactar amb cap agència de detectius, ni que elaborara cap dossier sobre Isabel Díaz Ayuso, perquè si algú ho haguera fet seria destituït per mi immediatament" ha remarcat Egea.

Ha lamentat les "acusacions gravíssimes" contra la direcció nacional del PP llançades per Ayuso, que ha atribuït al seu desig de convocar el congrés del PP de Madrid. "Es pot tindre un bon resultat electoral, però això no eximeix del deure de rectitud i del deure de lleialtat" ha afirmat el secretari general del partit.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, havia acusat prèviament la direcció nacional del Partit Popular d'actuar contra ella d'una forma "cruel", en acusar-la de casos de corrupció i "fer-ho sense proves". "Fiquen la meua família en l'assumpte", ha indicat.

Díaz Ayuso ha comparegut des de la seu de la presidència regional madrilenya, la Real Casa de Correos, per a donar explicacions sobre les presumptes irregularitats en un contracte d'1,5 milions d'euros relacionat amb el seu germà i el suposat espionatge dut a terme en el si del PP a través de l'Empresa Municipal de l'Habitatge i Sòl (EMVS) per a investigar el seu entorn familiar.

Gènova sosté que tots els barons coneixien les sospites sobre Ayuso

La direcció nacional del PP sosté que tots els barons coneixien les sospites sobre la concessió de contractes al germà d’Ayuso, unes possibles irregularitats que han portat Gènova a demanar informació a la dirigent madrilenya.

El PP va tindre coneixement sobre presumptes comissions en contractes sanitaris cobrades al voltant de la presidenta madrilenya. Al setembre, el líder popular, Pablo Casado, va alertar Díaz Ayuso sobre aquesta informació. El 20 d'octubre, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, es va reunir amb la presidenta madrilenya i li va demanar informació d'aquests contractes, que Díaz Ayuso no va arribar a enviar mai.

Segons el relat que fa Gènova, la següent informació que el PP ha tingut sobre aquests contractes s'ha produït aquest dijous, quan Díaz Ayuso ha fet una compareixença sense preguntes en la qual ha negat irregularitats i ha acusat la direcció nacional del PP de pretendre destruir-la.

El PP admet que no té proves sobre la presumpta corrupció de la presidenta, perquè en cas contrari haurien acudit a la Fiscalia, però creuen que les seues sospites queden confirmades per la compareixença sense preguntes d'Ayuso. A Gènova no aclareixen si l'expedient obert aquest dijous contra Ayuso pot derivar en l'expulsió del partit. I davant de la pregunta de què ocorrerà a partir d'ara, admeten que no ho saben.

Carromero dimiteix del seu càrrec a l'Ajuntament de Madrid

El presumpte espionatge a Isabel Díaz Ayuso s’ha cobrat ja la primera víctima política. Ángel Carromero ha presentat la dimissió com a coordinador general de l'Alcaldia de Madrid amb efecte immediat, segons ha confirmat aquesta vesprada el consistori. 

Carromero ha dimitit després de mantindre una conversa amb l'alcalde José Luis Martínez-Almeida, després de la publicació d'informacions que l'involucraven en el suposat espionatge encarregat per Génova.

Els populars valencians donen suport a Casado en les xarxes

El líder del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, s’ha pronunciat en el seu compte de Twitter, on ha reconegut que Casado és una persona “íntegra. “El conec personalment i sé que vol el millor per a Espanya”, ha assegurat. 

En aquest sentit, també s’han manifestat el diputats i senadors populars valencians Vicente Betoret, Luis Santamaría, Belén hoyo, Macarena Montesinos, Fernando de Rosa i Agustín Almodóvar, que han defensat la tasca de Pablo Casado. 

També et pot interessar

stats