Casado es reuneix dimecres amb els barons del Partit Popular

El líder del PP abordarà amb els presidents autonòmics la Junta Directiva Nacional de la pròxima setmana

Diversos membres de l’executiva del PP aplaudeixen al president de la Xunta de Galícia, al president del PP i al president d’Andalusia l’endemà de les eleccions europees del 2019
Diversos membres de l’executiva del PP aplaudeixen el president de la Xunta de Galícia, el president del PP i el president d’Andalusia l’endemà de les eleccions europees del 2019 / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de febrer 2022 - 09:18 Actualitzat: 22 de febrer 2022 - 10:34

La festa autonòmica d’Andalusia, que se celebra dilluns, pot allargar el desenllaç de la crisi oberta en el si del Partit Popular des de la setmana passada, quan es va fer explícit l’enfrontament entre la cúpula regional de la Comunitat de Madrid, presidida per Isabel Díaz Ayuso, i la nacional, que té a Pablo Casado al capdavant. Inicialment, Casado pretenia convocar dilluns la junta directiva, però el malestar que hauria causat la data en el president andalús, Juanma Moreno, pot retardar 24 hores aquesta transcendental reunió, segons avança la Cadena Ser. Mentre això arriba, Casado es reunirà aquest dimecres amb els barons del partit en el comité autonòmic, com confirmen fonts de la formació.

La convocatòria de la junta directiva va ser la principal conclusió de la reunió de set hores que va mantindre aquest dilluns el comité de direcció del PP. El partit està a hores d’ara dividit entre els que defensen que el president nacional ha de seguir en el càrrec i els que aposten per la seua dimissió i la convocatòria d’un congrés extraordinari. Cada vegada són més fortes les veus que reclamen a la direcció nacional mesures urgents per a posar fi a aquesta situació.

Semblava que aquesta crisi faria un canvi de rumb dilluns, però la reivindicació del president andalús, perquè el 28 de març aquesta autonomia celebra la festa autonòmica, pot allargar l’espera.

Encara que no hi ha confirmació oficial per part de Génova, alguns mitjans, com la Cadena Ser, assenyalen que Casado hauria sigut sensible a aquest malestar i la junta directiva del partit podria reunir-se dimarts, el primer de març.

Fonts del Partit Popular han confirmat a Efe aquest dimarts que demà dimecres Pablo Casado es reunirà amb els barons del seu partit, una vegada convocat el comité autonòmic, que integren presidents autonòmics i de les ciutats autònomes del PP i el secretari general.

Ayuso, l’altra protagonista d’aquesta crisi, que pot haver tret a la llum un nou cas de corrupció si finalment es confirma que el govern autonòmic madrileny va adjudicar a un amic de la família Ayuso un contracte de mascaretes i que el germà de la presidenta hauria rebut una comissió de quasi 60.000 euros, defensava aquest dilluns que cal "un gir absolut" en el Partit Popular, perquè la situació és "insostenible" i va "cada vegada a pitjor".

 

També et pot interessar

stats