Ayuso defensa la comissió que va rebre el seu germà per un contracte de mascaretes: "No és il·legal"

La presidenta madrilenya insisteix que ningú del govern autonòmic va intervindre en l'adjudicació del contracte i diu ignorar la quantitat d'aquella comissió

Díaz Ayuso, durant la roda de premsa aquest dimecres
Díaz Ayuso, durant una roda de premsa

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha insistit aquest divendres que la comissió que es va emportar el seu germà per fer d'intermediari en un contracte tancat entre l'administració autonòmica i un empresari amic de la família per a comprar mascaretes no és irregular. La dirigent madrilenya ha contestat al president del PP, Pablo Casado, en la mateixa emissora de ràdio en què minuts abans ell li ha tornat a demanar explicacions i ha xifrat el cobrament en 286.000 euros. "La comissió no és il·legal", ha respost categòricament Ayuso, que també ha dit que en desconeix la quantia. "No sé d'on s'han tret la xifra", ha insistit.

En declaracions a la Cope, la mandatària ha insistit que el contracte adjudicat no és "ni il·legal ni poc exemplar" i ha subratllat que "mai es podrà demostrar" que ella haja ajudat el germà "en res". "El que és il·legal és si jo intervinc perquè se li done uns diners a aquella empresa, però no ho he fet", ha continuat explicant la presidenta, que ha recalcat que ningú del govern que encapçala va intervindre en l'adjudicació. "Ningú ha contractat res", ha assegurat.

En tot cas, ha avançat que aquest mateix divendres al migdia hi ha prevista una roda de premsa en què els consellers d'Hisenda, Justícia i Sanitat informaran "amb tot detall" del contracte sota sospita. "A veure si puc convéncer el PP que la Comunitat de Madrid és honrada i que no he fet absolutament res", ha dit, molesta, Ayuso. 

La presidenta madrilenya, que ha cancel·lat l'agenda pública que tenia per a divendres després que haja esclatat la crisi entre ella i la direcció nacional del PP, s'ha mostrat "profundament ofesa" perquè el seu partit dubte de la seua innocència. Ha tornat a lamentar el mal que assegura que li està fent i s'ha mostrat convençuda que algú ha volgut enganyar el president del PP, Pablo Casado, respecte a les seues intencions. "Res m'agradaria més que, mentre jo soc presidenta de Madrid, Casado conquiste la presidència d'Espanya. Vull pensar que l'estan enganyant, no em puc creure que, estant en el que és important, jo haja de demostrar la meua innocència", ha asseverat.

També et pot interessar

stats