García Egea: “No me’n vaig perquè hàgem fet alguna cosa roïna, sinó per a facilitar la transició”

El fins a aquest dimarts secretari general del PP ha assegurat que ha pres la decisió de dimitir de manera personal i irrevocable i per a “facilitar la transició”

Teodoro García Egea en una imatge d'arxiu
Teodoro García Egea en una imatge d'arxiu / EFE

Teodoro García Egea, fins a aquest dimarts secretari general del PP, ha manifestat aquest dimarts que ha pres la decisió de dimitir de manera personal i irrevocable i per a “facilitar la transició”.

En una entrevista en el programa El Objetivo, en La Sexta, García Egea, ha confirmat la renúncia i ha assegurat que ha decidit deixar el càrrec "per a donar veu als afiliats, prendre aire i començar una nova etapa”.  L’exnúmero 2 del PP ha dit que ha sigut ell qui ha parlat amb el president del partit, Pablo Casado, per a comunicar-li que deixa el càrrec i ha afegit que continua en el partit. “Sempre seré del PP”, ha afirmat. Així mateix, ha manifestat la seua “lleialtat” a Pablo Casado i el seu projecte. De fet, ha incidit que la seua relació amb Casado "està millor que fa dues setmanes. Les dificultats adoben les relacions”.

Insistit diverses vegades sobre si la seua dimissió està relacionada amb les acusacions d’espionatge efectuades per la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, l’exsecretari general dels populars ha assenyalat que no se'n va "perquè hàgem fet alguna cosa roïna, sinó per a facilitar la transició”. Ha negat reiteradament l’espionatge i ha indicat que les informacions sobre presumptes comissions cobrades pel germà d’Ayuso han arribat de manera anònima a la seu del partit i van decidir obrir una investigació interna.

Un moment de l'entrevista de García Egea a la Sexta
Un moment de l'entrevista de García Egea a la Sexta / La Sexta

García Egea ha dit que el que cal qüestionar-se és si el partit no pot preguntar internament sobre aquestes informacions. L’exdirigent del partit ha afegit que el seu equip va arribar amb la intenció de netejar els casos de corrupció i que considera que hi havia un compromís amb els afiliats. 

Sobre si s’han sentit sols durant aquest procés, ha assenyalat que té la consciència tranquil·la del treball ben fet i ha incidit en la lleialtat amb Casado. També ha negat que hi haja cap “batalla” amb Ayuso, de qui ha dit que és un dels principals actius del partit i que confia en la presumpció d’innocència de tots els càrrecs del PP. 

Amb tot, ha assenyalat que des que van començar a aparéixer les informacions sobre el germà de Díaz Ayuso, van augmentar les peticions d’avançar el congrés del PP madrileny. 

“Crec la presidenta de la Comunitat de Madrid”

L'exsecretari general del Partit Popular ha dit que creu les explicacions que ha donat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre els contractes de les mascaretes en plena pandèmia i ha afirmat que desitja que totes les informacions siguen "falses".

"Em crec la presidenta de la Comunitat [...] i crec que en aquest moment el PP està millor a Madrid que quan nosaltres vam agafar el partit", ha manifestat.

També et pot interessar

stats