Dimiteix el secretari general del PP Teodoro García Egea

La renúncia arriba en una jornada en què la direcció del Partit Popular ha anat perdent suports dels pesos pesants del partit

Teodoro García Egea en una imatge d'arxiu
Teodoro García Egea en una imatge d'arxiu / EFE

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha presentat la dimissió aquest dimarts enmig de la profunda crisi interna que travessa el partit, segons han confirmat a Europa Press fonts de la cúpula del partit i han avançat mitjans com TVE o la cadena SER.

El cessament havia sigut una de les peticions reclamades amb insistència aquests últims dies fetes per alguns barons i càrrecs territorials del PP per a tapar la crisi, sobretot després de la guerra intenta entre la direcció del PP i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

No obstant això, els esdeveniments s'han precipitat en les últimes 48 hores i el que s'ha posat en qüestió és el lideratge del mateix Pablo Casado. En les últimes hores s'han multiplicat les veus que han sol·licitat un congrés extraordinari per a elegir una nova direcció, un conclave al qual es posarà data en la junta directiva del dimarts que ve.

Mà dreta de Casado des del 2018

García Egea, diputat per Múrcia, ha sigut la mà dreta de Pablo Casado en els últims tres anys, des que va guanyar el dènou congrés del PP després d'un procés de primàries en el qual es va imposar a l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

Fins ara, Casado s'havia negat a deixar caure el seu escuder més fidel, que en els últims dos anys ha pilotat la renovació del partit "de baix a dalt" i això l'havia portat a guanyar-se algunes enemistats amb càrrecs veterans del partit.

En la reunió del comité de direcció del PP, alguns dels membres com la valenciana Belén Hoyo —que hui ha presentat també la dimissió com a presidenta del comité electoral nacional— va defensar l'eixida de García Egea davant de Pablo Casado per a ajudar a resoldre la crisi, segons fonts 'populars'.

També et pot interessar

stats