Casado cedeix a les pressions i reunirà la junta directiva per a convocar un congrés extraordinari del PP

El partit no ha confirmat si Casado es presentarà a la reelecció o si, per contra, dimitirà del seu càrrec en les pròximes hores

Pablo Casado a l'eixida d'una entrevista radiofònica, el 18 de febrer de 2022
Pablo Casado a l'eixida d'una entrevista radiofònica, el 18 de febrer de 2022 / Eduardo Parra / Europa Press

El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha cedit a les pressions internes del seu partit i ha convocat per al dimarts que ve, 1 de març, la junta directiva nacional del PP per a posar en marxa el XX Congrés Nacional, que tindrà caràcter extraordinari.

Nombrosos càrrecs del nucli dur de Casado havien demanat públicament la convocatòria d'aquest conclave extraordinari, com Cuca Gamarra, Javier Maroto, Ana Pastor o Andrea Levy. Moltes veus dins del partit han assenyalat que ja van traslladar aquesta petició en la reunió del comité de direcció, que es va prolongar més de dues hores. 

Fonts del partit no han confirmat si el mateix Casado accedirà a presentar-se al congrés per a ser reelegit o si, per contra, dimitirà del seu càrrec en les pròximes hores. El líder popular ha quedat pràcticament sense suports i fins i tot alguns dels seus companys de partit el donen per amortitzat.

Durant tota la jornada han sigut incessant els rumors sobre la seua possible dimissió. Els seus companys més pròxims ho han negat rotundament, com també han rebutjat que haja arribat a un acord amb els barons territorials per a dimitir aquest dimecres, després de la reunió que mantindran amb ell a la vesprada a Génova.

A la reunió no acudirà l'altra gran protagonista d'aquesta crisi, la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ja que no és la presidenta regional del partit.

Mazón veu el futur Congrés extraordinari com un camí per a enfortir el partit

El president del PP a la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha preferit no fer valoracions sobre els últims moviments dins del seu partit i ha assegurat “confiar en la unitat del congrés extraordinari i urgent” com un camí “per a formar una alternativa forta de govern”. “En tot cas, la data l’haurà de fixar la junta directiva” ha dit. 

Mazón també ha valorat Feijóo com “un gran president autonòmic” que “incita l’estima de tots” i ha emfatitzat la importància que “els afiliats parlen, ja que volen expressar-se”.

També et pot interessar

stats