Casado es queda sense suports i entre rumors de dimissió

La majoria de dirigents territorials demana un congrés extraordinari

El líder popular, Pablo Casado, durant la seua eixida d'una entrevista radiofònica el 18 de febrer de 2022
El líder popular, Pablo Casado, a l'eixida d'una entrevista radiofònica el 18 de febrer de 2022 / Eduardo Parra / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de febrer 2022 - 16:45 Actualitzat: 22 de febrer 2022 - 19:00

Mentre dirigents, barons i diputats del PP esperen amb ansietat la decisió que pugua adoptar de manera imminent el president del partit, Pablo Casado, es coneixen noves dimissions en la cúpula, com la d'Andrea Levy, que ha revelat que ahir va presentar la renúncia com a presidenta del comité de garanties del PP. S'espera amb ansietat la decisió que puga adoptar de manera imminent el president del partit, Pablo Casado, que aquest dimarts s'ha quedat pràcticament sense suports. Els principals dirigents demanen un congrés extraordinari i fins i tot alguns el donen per amortitzat.

Durant tota la jornada han sigut incessant els rumors sobre que la decisió de dimitir està ja presa o que aquesta és imminent. Els seus més pròxims la neguen rotundament i descarten que Casado puga comparéixer aquesta mateixa vesprada per a anunciar-ho públicament.

També neguen que haja arribat a un acord amb els barons territorials per a presentar-la demà dimecres, després de la reunió que mantindrà amb ells a la vesprada a Génova.

Casado s'està quedant sense suports en el partit en un moment en què la majoria de la seua cúpula, pesos pesants de la direcció del grup parlamentari abans afins i fins i tot el president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, pròxim al seu número dos, Teodoro García Egea, han exigit un congrés extraordinari.

Dies després que esclatara la guerra amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, Casado va acceptar dilluns convocar una Junta Directiva Nacional, en veure que la majoria dels seus sotssecretaris i també els portaveus parlamentaris del PP en el Congrés, el Senat i el Parlament Europeu li exigien un congrés extraordinari i alguns amenaçaren de dimitir.

El PP ha anunciat a més una reunió de Casado dimecres amb els presidents autonòmics del partit. Serà a les 20:00 hores a Génova. Díaz Ayuso no està convocada perquè no presideix el partit en la Comunitat de Madrid.

Els barons també li donen l'esquena. El viratge més significatiu és el del president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, amic de García Egea, i que aquest dimarts ha demanat un congrés extraordinari per a solucionar una situació que és ja "insostenible" després que tot haja canviat molt des del dijous i "per desgràcia, a pitjor".

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat obrir una nova etapa en el PP que permeta "desbloquejar" l'actual "situació de col·lapse" que travessa. No ha sigut explícit a l'hora de demanar un congrés però sí que s'ha mostrat convençut que el PP ha de "donar veu a la gent".

Núñez Feijóo ha fet un pas més i ha assegurat que tots són responsables de la situació del partit i, en conseqüència, ha dit, tots "hem d'estar a l'altura i prendre decisions, jo entre ells". Això sí, el president gallec no ha avançat clarament si optarà a succeir Casado en el partit.

També el PP andalús, fins ara de perfil en la crisi, ha demanat la celebració "com més prompte millor" d'un congrés extraordinari amb l'objectiu que el PP isca "més unit que mai", segons han demanat el portaveu del partit i també el número dos de Juanma Moreno, Elías Bendodo.

En la capital, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha comparegut per a anunciar que deixava el càrrec de portaveu nacional del Partit Popular, de comú acord amb Pablo Casado, al qual ha evitat criticar, però tampoc li ha donat suport.

El PP valencià ha deixat de banda l'equidistància dels últims dies a la direcció nacional i ha anunciat que demà dimecres el seu líder regional, Carlos Mazón, demanarà a Pablo Casado un congrés "extraordinari i urgent" per a "marcar els lideratges forts que porten el Partit Popular al govern d’Espanya", segons han manifestat els populars en un comunicat. Aquest serà el plantejament que traslladarà Mazón a la resta de presidents autonòmics de la formació als quals Génova reunirà en el comité autonòmic.

Des del punt de vista dels populars valencians, el congrés que reclamen permetria "donar veu" als militants i escollir els líders que guien la formació cap al canvi de govern d’Espanya i, en el cas del nostre territori, de la Generalitat.

També han demanat explícitament un congrés extraordinari el PP de Castella-la Manxa, Canàries i Cantàbria, on la presidenta del partit, María José Sáenz de Buruaga, ha anat més enllà i ha sostingut que Feijóo "és el líder natural" del PP.

Els suports de Casado també s'enfonsen en el Congrés. Casado ha perdut el suport de la portaveu parlamentària, Cuca Gamarra, que demana congrés extraordinari, i també de pesos pesants de la direcció del Grup Parlamentari Popular.

Abans afins al president del PP, aquest dimarts han emés un comunicat en el qual han reclamat d'una banda un congrés extraordinari per a elegir una nova direcció i per una altra, la "destitució immediata" del secretari general del PP, Teodoro García Egea.

També et pot interessar

stats