L'alcalde de Madrid dimiteix com a portaveu nacional del PP en plena crisi a la formació

José Luis Martínez-Almeida assegura haver renunciat al càrrec "de comú acord" amb el president de la formació, Pablo Casado, a fi de centrar-se en les resues responsabilitats a l'alcaldia de Madrid

L'alcalde de Madrid, José Luis Rodríguez-Almeida, en una imatge recent
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, en una imatge recent / Chema Moya (Efe)

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha dimitit del càrrec de portaveu nacional del Partit Popular, una renúncia que assegura haver fet de "comú acord" amb el líder del Partit Popular Pablo Casado, segons ha explicat en roda de premsa. 

Almeida ha aclarit que parlava des de feia "mesos" d'aquesta possibilitat amb el president del partit, amb l'objectiu de centrar-se en el govern de l'ajuntament de Madrid, però que la crisi interna del PP ha precipitat la decisió. Aquest dimarts l'alcalde va declinar assistir al comité electoral que va reunir la cúpula del partit i que ha acabat amb la renúncia de la diputada valenciana Belén Hoyo. 

"La situació actual feia necessari que dissociara les responsabilitats orgàniques que tinc en el partit de les que tinc a l'ajuntament de Madrid (...) Sent que els madrilenys no poden dubtar que el meu compromís amb l'ajuntament està molt per damunt del meu compromís amb el PP i amb les funcions de portaveu nacional. Per tant, després de la meua conversa amb Casado, al qual li vull agrair la confiança que ha depositat en mi, hem decidit de mutu acord que deixe el càrrec de portaveu nacional del PP", ha anunciat.

Transparència i rendició de comptes

La decisió l'ha presa enmig de la crisi oberta entre el líder del partit, Pablo Casado, i la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Almeida s'ha vist esguitat per un suposat espionatge a Ayuso a través d'una empresa municipal madrilenya, una situació que ha forçat la dimissió del coordinador de l'alcaldia de Madrid, Ángel Carromero.

Sobre aquestes sospites ha assegurat que l'ajuntament actuarà amb "total transparència i rendició de comptes". S'ha compromés a acceptar totes les iniciatives per a aclarir la situació, fins a les últimes conseqüències, i a prendre "totes les mesures necessàries si es prova que hi ha persones implicades" perquè "no podem permetre que l'ajuntament es pose en dubte".

Unitat i estatuts per a resoldre la crisi

Ha explicat Martínez-Almeida que ha abordat amb Casado la crisi interna del PP en la reunió en què han pactat la renúncia, però que ha decidit guardar-se els detalls de la conversa per "respecte i lleialtat" al líder del PP i a la formació. 

No obstant això, ha raonat que el futur del PP s'ha de decidir en funció del que marquen els estatuts, allunyant-se del soroll i "arrimant el muscle".

"La solució passa perquè tots entenguem en el PP, i així ho transmetem, que som l'única alternativa real al sanchisme, i que assumim les decisions des de la unitat, perquè tots hem de ser part de la solució", ha explicat en una compareixença en què ha advertit que el partit està passant "els temps més durs de la seua història".

A les dimissions de Martínez-Almeida i Belén Hoyo en la cúpula del partit s'ha sumat en les últimes hores la de la secretària Nacional d'Emigració del PP, Ana Vázquez Blanco, que ha anunciat la renúncia al càrrec a través del seu compte de Twitter.

També et pot interessar

stats